Noaberschap 2.0 omarmt talent

Bizar: liefst 35 procent van de UT-studenten kan geen enkel Twents bedrijf noemen. Dat moet anders. Om de toekomst van Twente.

Zaterdagmorgen, tegenwoordig vaste prik in de kantine van het sportcentrum van de Universiteit Twente. Mijn zoontje van vier dobbert te midden van leeftijdgenootjes in het zwembad voor het A-diploma, de eerste wakkere studenten op de campus doen push-ups in de fitnessruimte tegenover me en het dameselftal van vv Drienerlo begint aan de warming-up. Ik aanschouw het en realiseer me dat het barst van het talent om me heen.

  1. Eén Twents plan: zoeken naar kenners, verbinders en verkopers
    PREMIUM

    Eén Twents plan: zoeken naar kenners, verbinders en verkopers

    Samen met ondernemers en collega-leden van de Twente Board werk ik aan één Twents plan voor een betere sociaal-economische toekomst voor Twente. Een overstijgend, maar vooral gedeeld en breed gedragen plan van en voor Twente, gebaseerd op een aantal recente plannen als de Regio Deal, Agenda voor Twente en de Industrie Agenda. In het rotsvaste geloof dat deze plannen ons vooruithelpen. Immers: we halen maar liefst 30 miljoen euro op uit Den Haag voor de Regiodeal en er is geen regio in Nederland waar gemeenten zoveel investeren in een gemeenschappelijke economische agenda – de Agenda voor Twente.