• Weer Weer Weer de komende dagen
  • TV-Gids TV-Gids TV-Gids
  • Digitale Krant Digitale Krant
  • shop Shop Shop
  • Adverteren
  • Klantenservice
  • Familieberichten
Tubantia logo
Tubantia logo
Koken & Eten
  • Regio
  • Nieuws
  • Sport
  • Play
  • Podcast
  • Feelgood
  • Puzzel
    • Wijzig
    • Alle artikelen
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Politiek
    • Economie
    • Show
    • Geld
    • Gezin
    • Gezond
    • Bizar
    • Wetenschap
    • Auto
    • Tech
    • Wonen
    • Reizen
    • Alle artikelen
    • FC Twente
    • Heracles
    • Amateurvoetbal
    • Sport regionaal
    • Sportblogs
    • Nederlands voetbal
    • Buitenlands voetbal
    • Andere sporten
    • WK voetbal
    • esports
    • Vechtsport
    • Adverteren
    • Digitale krant
    • Webwinkel
    • Klantenservice
    • Werk
    • Achter de Schermen
    • Familieberichten
    • Extra
  • Weer Weer
  • TV-Gids TV-Gids
  • Digitale Krant
  • shop Shop
Abonneren
Inloggen
  • Mijn Gemeente
  • Opinie
  • FC Twente
  • Natuur
  • Geld
  • Auto
  • Wonen
  • Tech
  • Werk
  • Achter de Schermen
  1. Wat Eten We Vandaag: Bietenstamppot met geitenkaas en rucola

    Wat Eten We Vandaag: Bieten­stamp­pot met geitenkaas en rucola

    Met stamppot kun je eindeloos variëren qua ingrediënten. Wij kiezen ditmaal voor een stamppot met typische wintergroenten: rode biet en knolselderij. Lekker met balsamicoazijn en geitenkaas.
    31 januari
  2. Minder afwas en lekker makkelijk: vijf gerechten waarbij de oven het meeste werk doet
    Koken & Eten

    Minder afwas en lekker makkelijk: vijf gerechten waarbij de oven het meeste werk doet

    Als er iets makkelijk is, dan is het wel een maaltijd die je in één pan of ovenschotel kunt bereiden. Scheelt ook weer in de afwas.
    31 januari
  3. Rob Clarijs uit Zierikzee is de beste barista ter wereld
    PREMIUM
    Video

    Rob Clarijs uit Zierikzee is de beste barista ter wereld

    ZIERIKZEE - Het geheim van een goede kop koffie? In elk geval niet de duurste bonen en ook niet de duurste machine. Zolang je maar weet hoe je ermee om moet gaan. Rob Clarijs kan het weten; de Zierikzeeënaar is verkozen tot beste barista ter wereld.
    30 januari
  4. Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas

    Wat Eten We Vandaag: Witlofoven­scho­tel met ham en kaas

    Witlof met ham, kaas en aardappelpuree is een geliefde combinatie. Voor de puree gebruiken we crème fraîche in plaats van boter, waardoor deze nog romiger wordt.
    30 januari
  5. Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)

    Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat?
    30 januari
Wat Eten We Vandaag: Gestoomde makreel in ketjapsaus
Play

Wat Eten We Vandaag: Gestoomde makreel in ketjapsaus

  1. Wat Eten We Vandaag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw
    Play

    Wat Eten We Vandaag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw

  2. Wat Eten We Vandaag: Fried chicken en coleslaw
    Play

    Wat Eten We Vandaag: Fried chicken en coleslaw

Tomaten snijden was nog nooit zo makkelijk
Play

Tomaten snijden was nog nooit zo makkelijk

  1. Julius Jaspers bakt de perfecte biefstuk
    Play

    Julius Jaspers bakt de perfecte biefstuk

  2. Apen zijn jaloers op deze bananentrucs
    Play

    Apen zijn jaloers op deze bananen­trucs

  1. Wat Eten We Vandaag: Gevuld stokbrood caprese

    Wat Eten We Vandaag: Gevuld stokbrood caprese

    Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan nét even anders: gevuld stokbrood caprese. Tijdens een avond borrelen mag een gevuld stokbrood met tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes niet ontbreken. Plaats het geheel even in de oven om de mozzarella te laten smelten en buon appetito.
    29 januari
  2. Minder je met brood en pasta, dan passen deze vijf recepten goed bij jouw eetwijze
    Koken & Eten

    Minder je met brood en pasta, dan passen deze vijf recepten goed bij jouw eetwijze

    Afgelopen maand zochten we weer meer naar diëten. Ook koolhydraatarme recepten staan in de belangstelling. Eet jij ook minder koolhydraten, probeer dan zeker deze recepten van Eatertainment. De meeste zijn makkelijk en snel klaar te maken.
    29 januari
  3. Louise Fresco zag broodtrommeltje verdwijnen: 'Millennials nemen een wrap en een latte’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Louise Fresco zag broodtrom­mel­tje verdwijnen: 'Millenni­als nemen een wrap en een latte’

    Is vlees slecht? Is havermelk elitair? Is de natuur beter dan de boerderij? Denken over voeding is best lastig. Landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco (70) schreef er een boek over. ‘In West-Europa is het belang van religie sterk afgenomen, maar nu zijn het bloggers en diëtisten die vertellen wat je niet mag.’
    30 januari

Net binnen

  1. 31-01 Wat Eten We Vandaag: Bietenstamppot met geitenkaas en rucola
  2. 31-01 Minder afwas en lekker makkelijk: vijf gerechten waarbij de oven het meeste werk doet
  3. 30-01
    PREMIUM
    Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
  4. 30-01 Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas
  5. 29-01 Wat Eten We Vandaag: Gevuld stokbrood caprese
Bekijk alle artikelen
  1. Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyoghurt

    Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyog­hurt

    Deze perenslof heeft een zoete doch frisse smaak vanwege de combinatie van peren en honing met walnoten en kokosyoghurt. Heb je geen sloffenring? Kies dan voor een springvorm.
    28 januari
  2. Schrappen reclame met ‘woke’ chocolaatjes M&M’s blijkt mediastunt

    Schrappen reclame met ‘woke’ choco­laatjes M&M’s blijkt mediastunt

    Alle geanimeerde chocolaatjes in de reclames van M&M’s blijven te zien. Dat meldt het bedrijf nadat het eerder had aangekondigd te stoppen met de reclame, na ophef die in de VS was ontstaan over het uiterlijk van een aantal figuurtjes. Dat zou ‘woke’ zijn. Het schrappen van de reclame blijkt een mediastunt in aanloop naar de Super Bowl, de finale van het American footballseizoen.
    27 januari
  3. Zelf koekjes bakken is zo moeilijk niet: begin eens met deze zandkoekjes of spritsen
    Koken & Eten

    Zelf koekjes bakken is zo moeilijk niet: begin eens met deze zandkoek­jes of spritsen

    Kijk jij ook graag Heel Holland bakt, net als 2,8 miljoen andere Nederlanders, maar kun je nog geen cake bakken? Probeer dan eens iets simpels. Zin om een keer zelf koekjes te bakken? Twee experts geven tips over hoe je koekjesdeeg moet maken en zelf de lekkerste koekjes bakt.
    27 januari
  4. Liefhebber Eke proefde duizenden snacks en selecteerde de zes gekste combinaties
    Koken & Eten

    Liefhebber Eke proefde duizenden snacks en selecteer­de de zes gekste combina­ties

    Hou jij van gekke combinaties als je iets lekkers smikkelt? Brood met chips of mandarijnen met mosterd? Eke Bosman test al jaren snacks in ons land en koos voor deze site snacks die bizar klinken maar vaak verrassend lekker zijn.
    26 januari
  5. Wat Eten We Vandaag: Hollandse erwtensoep

    Wat Eten We Vandaag: Hollandse erwtensoep

    De klassieker die niet mag ontbreken tijdens koude, winterse dagen: Hollandse erwtensoep, oftewel snert. Perfect na een stevige wandeling. Serveer deze soep met wat roggebrood en katenspek voor een goed gevulde maag.
    26 januari
  1. In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen
    PREMIUM
    Koken & Eten

    In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen

    Plastic verpakkingen, tasjes voor eenmalig gebruik en wegwerpbekers, die laat de 37-jarige Maaike van Dijk-Bokkers liever links liggen. In plaats daarvan gaat ze al jaren op pad met haar weckpotten, herbruikbare broodzakken en bakjes om zo verpakkingsvrij mogelijk boodschappen te doen. Om anderen hier ook van bewust te maken deelt ze sinds kort speciale stickers uit aan winkeliers in ‘haar’ Nijkerk.
    25 januari
  2. Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
    Beter Eten

    Ma­ca-poe­der zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter

    In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.
    25 januari
  3. Wat Eten We Vandaag: Courgettelasagne met gedroogde ham

    Wat Eten We Vandaag: Courgette­la­sag­ne met gedroogde ham

    Voor wie weinig tijd heeft om te koken is deze makkelijke courgettelasagne met gedroogde ham een idee. Qua voorbereiding vraagt het tien minuten van je tijd, daarna neemt de oven het werk van je over. Bovendien bevat deze smaakvolle lasagne geen pasta maar courgette. Dus: een koolhydraatarme maaltijd.
    25 januari
  1. Vlees van ruim duizend edelherten in de Oostvaardersplassen binnenkort weer te koop
    Koken & Eten

    Vlees van ruim duizend edelherten in de Oostvaar­ders­plas­sen binnenkort weer te koop

    Staatsbosbeheer moet deze winter 1600 edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen in Flevoland. In het natuurgebied is ruimte voor maximaal vijfhonderd herten. Een klein deel van deze herten blijft achter in het gebied als voer voor andere dieren en micro-organismen. De andere herten komen beschikbaar voor consumptie.
    25 januari
  2. Waarom je je pot pindakaas het best op zijn kop bewaart
    Koken & Eten

    Waarom je je pot pindakaas het best op zijn kop bewaart

    Pindakaas past binnen een gezond voedingspatroon en mag je dagelijks eten. Let er wel op dat je de juiste pindakaas kiest. Vandaag vieren we de dag van de pindakaas.
    24 januari
  3. Wat Eten We Vandaag: Stoofpotje van tempeh

    Wat Eten We Vandaag: Stoofpotje van tempeh

    Een lekker stoofpotje met rundvlees of kip is altijd goed, maar waarom zou je niet eens een vegetarische variant proberen? Dit stoofpotje met tempeh is om van te smullen en rijk van smaak door de laurier, tijm en rode wijn.
    24 januari
  4. M&M’s stopt met bekende figuurtjes uit tv-reclames na rel in VS
    Met video

    M&M’s stopt met bekende figuurtjes uit tv-reclames na rel in VS

    Snoepmerk M&M’s zegt te stoppen met de geanimeerde chocoladefiguurtjes uit zijn reclames vanwege ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de karakters. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het merk ‘woke’.
    24 januari
  1. Supermarkten geven hoogste kortingen in jaren
    Geld
    1

    Supermark­ten geven hoogste kortingen in jaren

    Wie boodschappen doet, kan bij de supermarkten gemiddeld 35 procent goedkoper uit zijn door kortingen. Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de aanbieding ‘1+1 gratis’ het meest voorkomt.
    24 januari
  2. De vier lekkerste manieren om zoete aardappelen te eten

    De vier lekkerste manieren om zoete aardappe­len te eten

    Zoete aardappelen zijn minstens even veelzijdig als de gewone aardappel. Je kunt er frietjes van maken of puree. Of wat denk je van een bakplaatgerecht? Hieronder vind je vier heerlijke manieren om van zoete aardappelen te genieten.
    23 januari
  3. Wat Eten We Vandaag: Kip tandoori traybake

    Wat Eten We Vandaag: Kip tandoori traybake

    Gemakkelijk en snel iets op tafel toveren? Ga dan voor een traybake. Je snijdt al je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en schuift deze zo de oven in. Vanavond: een kip tandoori traybake. Kip tandoori is een traditioneel Indiaas gerecht, waarbij de kip wordt gemarineerd in yoghurt en diverse kruiden.
    23 januari
  4. Koffie heeft grote impact op het milieu, maar je kunt de schade beperken
    Koken & Eten
    1

    Koffie heeft grote impact op het milieu, maar je kunt de schade beperken

    Koffie heeft een grote impact op het milieu. Als consument is het soms moeilijk te bepalen hoe je milieubewust koffie kan drinken. De experts noemen vier belangrijke dingen om op te letten.
    25 januari
  1. Wat Eten We Vandaag: Crèmebrûléetaart

    Wat Eten We Vandaag: Crème­brûlée­taart

    Wie houdt er nou niet van een crème brûlée als dessert? Kenmerkend is de zachte, romige binnenkant en de knapperige gekarameliseerde suikerlaag. Ditmaal maken we er taart van.
    22 januari
  2. Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
    PREMIUM
    met video

    Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-prin­ter

    Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar.
    21 januari
  3. De lekkerste pure pindakaas van de supermarkt: mooi vloeibaar, glanzend en goed mondgevoel
    PREMIUM
    Koken & Eten

    De lekkerste pure pindakaas van de supermarkt: mooi vloeibaar, glanzend en goed mondgevoel

    Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden. Naturel, met stukjes noot, met karamel of peper. De (gezonde) hit van dit moment: 100% pindakaas. Met alleen pinda’s, verder niets. Top of flop?
    21 januari
  4. Wat Eten We Vandaag: Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten

    Wat Eten We Vandaag: Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten

    Een havermoutontbijt zorgt voor een energieke start van de dag. Havermout is namelijk een bron van eiwitten, vezels en ijzer. Dankzij de gebakken banaan krijgt het ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak.
    21 januari
  5. Stephanie (22) liet 250.000 suikervrije cocktails in blik aanrukken: ‘Doel is om marktleider te worden’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Stephanie (22) liet 250.000 suiker­vrije cocktails in blik aanrukken: ‘Doel is om marktlei­der te worden’

    Stephanie Troost (22) deed met haar Lica Drinks een gooi naar de titel ‘Meest Veelbelovende Jonge Ondernemer 2022'. Het bleef bij een nominatie, maar haar pre-mixed cocktails zonder toegevoegde suikers gaan als een speer. Troost zegt proost.
    20 januari
  1. Minder suiker eten: vooral de manier waarop je het binnenkrijgt is belangrijk
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Minder suiker eten: vooral de manier waarop je het binnen­krijgt is belangrijk

    Wordt dit jaar voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vinden de experts. Ze geven vijf concrete tips waarmee je meteen aan de slag kunt.
    19 januari
  2. Oproep om frikpics te maken: ‘Het is een beetje ordinair, maar frikandel is dé Nederlandse streetfood’
    Koken & Eten

    Oproep om frikpics te maken: ‘Het is een beetje ordinair, maar frikandel is dé Nederland­se streetfood’

    Een oproep van de frituurbranche: of we massaal foto's van onze vleesstaven willen delen. Frikandellen, voor alle duidelijkheid. Frikpics.
    19 januari
  3. Eenzame ouderen blij met maaltijd van voedsel dat supermarkt weggooit: ‘Ken geen beter restaurant’
    PREMIUM

    Eenzame ouderen blij met maaltijd van voedsel dat supermarkt weggooit: ‘Ken geen beter restaurant’

    Supermarkten gooien iedere dag een hoop eten weg. En veel mensen zijn eenzaam. Twee problemen die op het oog niets met elkaar te maken hebben. Toch worden ze in Woerden tegelijkertijd opgelost.
    19 januari

Meest gelezen

  1. Een scherp mes snijdt makkelijk en snel, zodat koken ­plezierig is en blijft.
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)

  2. Eenpansgerechten zijn lekker makkelijk.
    Koken & Eten

    Minder afwas en lekker makkelijk: vijf gerechten waarbij de oven het meeste werk doet

  3. Lustopwekkende hapjes, bestaan die?
    Beter Eten

    Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter

  4. Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas

    Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas

  5. Wat Eten We Vandaag: Bietenstamppot met geitenkaas en rucola

    Wat Eten We Vandaag: Bietenstamppot met geitenkaas en rucola

Webwinkel

  1. WEEKDEAL: 3-daagse MiniCruise naar Newcastle

    WEEKDEAL: 3-daagse MiniCruise naar Newcastle

    Van €158,00 voor €74,00
  2. Les Misérables - gratis programmaboek

    Les Misérables - gratis programmaboek

    Voor €32,90
  3. Dagje wellness bij SpaSense

    Dagje wellness bij SpaSense

    Van €39,50 voor €29,50
  4. Dagje wellness bij Zwaluwhoeve

    Dagje wellness bij Zwaluwhoeve

    Van €37,50 voor €22,50
  5. Gezondheidspakket

    Gezondheidspakket

    Van €159,00 voor €89,00
Bezoek de webwinkel

Meest gedeeld

  1. Eenpansgerechten zijn lekker makkelijk.
    Koken & Eten

    Minder afwas en lekker makkelijk: vijf gerechten waarbij de oven het meeste werk doet

  2. Louise Fresco
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Louise Fresco zag broodtrommeltje verdwijnen: 'Millennials nemen een wrap en een latte’

  3. Wat Eten We Vandaag: Bietenstamppot met geitenkaas en rucola

    Wat Eten We Vandaag: Bietenstamppot met geitenkaas en rucola

  4. Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas

    Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas

  5. Een scherp mes snijdt makkelijk en snel, zodat koken ­plezierig is en blijft.
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)

Tubantia logo
Wil je elke dag de Dagelijkse nieuwsbrief van Tubantia ontvangen via e-mail?
  • Twitter
  • Facebook Facebook
  • Instagram
Quote

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Tip de redactie Pijlen»

Apps

  • Android Playstore
  • Apple Appstore

Algemeen

  • Colofon
  • Auteursrecht
  • Abonnementsvoorwaarden
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacy statement
  • Cookie statement
  • Vacatures

Service

  • Klantenservice
  • Krant niet bezorgd?
  • Mijn account
  • Vakantieservice
  • Adverteren
  • Losse verkoop
  • Foto nabestellen?

Meer Tubantia

  • Abonnee worden
  • Digitale krant
  • Nieuwsbrieven
  • Webwinkel
  • RSS
    • Colofon
    • Auteursrecht
    • Abonnementsvoorwaarden
    • Gebruiksvoorwaarden
    • Privacy statement
    • Cookie statement
    • Vacatures
    • Klantenservice
    • Krant niet bezorgd?
    • Mijn account
    • Vakantieservice
    • Adverteren
    • Losse verkoop
    • Foto nabestellen?
    • Abonnee worden
    • Digitale krant
    • Nieuwsbrieven
    • Webwinkel
    • RSS
    • Twitter
    • Facebook Facebook
    • Instagram

    Volg ons ook op

    • Android Playstore
    • Apple Appstore

    Apps

  • AD logo
  • BD logo
  • ED logo
  • Tubantia logo
  • BN DeStem logo
  • PZC logo
  • De Stentor logo
  • De Gelderlander logo
  • ADR Nieuwsmedia logo
ADR Nieuwsmedia logo
DPG Media logo
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden