PREMIUM
Aardbeien, bramen, abrikozen: hier komt ons zomerfruit vandaan
Koken & etenDat bananen hier niet aan de bomen groeien weten we wel, maar hoe zit het met kersen en ander zomerfruit? Wat eten we lokaal en wat komt van ver?
De aardbeien die nu torenhoog staan opgestapeld in de supermarkt komen uit ons eigen land, maar vaak ook uit Spanje. De meeste druiven die we eten komen uit Zuid-Afrika maar er komen ook heel lekkere uit ons eigen Westland. Wie de kleine lettertjes leest op de verpakking weet waar ons zomerfruit vandaan komt (en waarom je soms eens naar een andere soort moet vragen).
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom mannen vaker bier drinken dan vrouwen? ‘Bierprofessor’ Leendert Alberts weet het
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij ‘niets aan’. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam ‘de bierprofessor’. -
PREMIUMKoken & Eten
Huur een foodtruck of een oesterman: zo krijgt bij je feest thuis een festivalgevoel
Van oesterman tot cocktailshaker: zeven ideëen om flink uit te pakken voor een zomers buitenfeest. Laat een foodtruck voorrijden of huur een dj: zo zorg je ervoor dat jouw party een knalfeest wordt – en dat kan ook zonder lawaai. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje.
-
Wat Eten We Vandaag: Wortelcake met walnoten en sinaasappel-roomkaasglazuur
Wortelen geven een zoete smaak aan gerechten, vandaar dat wortelen graag gebruikt worden voor de bereiding van cake. Deze wortelcake is door de toevoeging van sinaasappel-roomkaasglazuur en knapperige walnoten een stuk verrassender dan de traditionele variant en heeft een frisse nasmaak. -
Koken & eten
Tip van chef-kok Joris Bijdendijk: zo snijd je ui in kleine, gelijke stukjes
Joris Bijdendijk is sterrenkok. Hij geeft antwoord op basisvragen uit de keuken. Dit keer: een ui snipperen. -
PREMIUMKoken & eten
Toetjes, toetjes en nog eens toetjes: in dit restaurant eet je straks alleen nagerechten
Toetjesliefhebbers opgelet! Op het Zwitsalterrein in Apeldoorn opent Tim Koldenhof volgende week een ‘dessert-only restaurant’. Inderdaad. Daar staan louter nagerechten op het menu. De theaterproducent zegt de eerste in Nederland te zijn met dit concept.