PREMIUM
Aardse types vragen aards gezelschap:
Linzen met gebakken uitjes. Linzen met chorizo. En als de studiebeurs echt leeg was: linzen met ketjap. Terug naar de seventies met de Hamersma’s.
Delen per e-mail
Het was 1975. Ik was net 19, mevrouw Hamersma (die nog als Karin Richter door het leven ging) 18, en we vonden een kleine etage vlakbij haar ouderlijk huis. Daar hadden we bijna twee jaar op haar zolderkamertje al parttime samengewoond. Een deur in het midden verschafte toegang tot een gezamenlijk trappenhuis waarop links en rechts acht woningen uitkwamen. Het pand was uitgeput en hijgde naar zijn laatste adem, die rook naar schimmel, hond en zuurkool.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pittige omelet met spitskool
Met dit heerlijke recept geef je wat extra pit aan je omelet! Deze omelet wordt namelijk op smaak gebracht met sambal. Wij toppen de omelet af met spitskool voor een frisse toevoeging. -
PREMIUM
Megawinkel Lidl: modernste snufjes én een tapasbar
Zierikzee krijgt de (voorlopig) grootste Lidl van Zeeland. Eentje die helemaal is ingericht met de nieuwste snufjes uit de keuken van de supermarktketen, zo is de belofte. -
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie. -
PREMIUM
Deze hachee zorgt voor vreugde: ‘Wat ruikt het hier lekker!’
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. In deze aflevering houden Hamersmaatjes een sudderseance met alcoholica en spijzen uit de streek (al is dat laatste een rekbaar begrip). -
PREMIUM
Simpeler dan simpel: aan dit gerecht kan Ottolenghi nog een puntje zuigen
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Ottolenghi: er bestaan nóg eenvoudiger kookbijbels dan jouw succesnummer.
-
update
Terrassenprotest grotendeels ludiek: ‘Maar we sluiten niet uit dat er echt terrassen opengaan’
De meesten van de duizenden horeca-ondernemers die morgen hun terrassen openen, zoeken de confrontatie niet op en zetten enkel stoelen en tafels buiten. Toch sluit de organisatie niet uit dat een deel van de terrassen écht opengaat. -
Wat Eten We Vandaag: Zoete aardappelstamppot met spinazie
Zin in een lekkere én makkelijke maaltijd? Deze zoete aardappelstamppot met spinazie heb je zo op tafel staan en is supersimpel te maken. De stamppot wordt afgetopt met tomaatjes, olijven en witte kaas; een heerlijk vegetarisch gerecht. -
Koken & eten
Janny van der Heijden: ‘Koken met zakjes en pakjes is eigenlijk geen koken’
Het grote publiek kent haar vooral als de onbetwiste koningin van de baksels, maar voor Janny van der Heijden (66) valt er nog veel meer te proeven. De presentatrice reisde voor 24Kitchen kriskras door het land om een antwoord te vinden op de vraag: wat is de smaak van Nederland? Libelle sprak met haar.