Albert Heijn introduceert eerste vegan koelschap
Dat steeds meer consumenten bezig zijn met hun voeding is duidelijk. Bedrijven spelen hier steeds vaker slim op in. Zo ook Albert Heijn, waar vandaag het eerste vegan koelschap is geïntroduceerd.
In het koelschap zijn bestaande en nieuwe plantaardige producten verzameld met als doel het vegan koken gemakkelijker te maken.
Denk hierbij aan producten als vegan wraps, soepen, salades en maaltijden van ‘Uit de keuken van Maass’. Het gaat om een proef van vier weken. Als het veganschap aanslaat, breidt AH de koelschappen uit naar andere vestigingen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
PREMIUM
Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan leven lang gevolgen hebben voor je kind
Laag geboortegewicht, hersen- of gezichtsafwijkingen, concentratieproblemen. Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan een leven lang gevolgen hebben voor je kind. En dat moet nóg bekender worden, vindt het Trimbos-instituut. Daarbij is ook een rol weggelegd voor de man. -
Horeca speelt slim in op vegan-trend
Het aantal veganisten groeit en restaurants spelen daar handig op in. Er zijn steeds meer nieuwe ketens die helemaal ‘vegan’ zijn, maar ook de gevestigde orde (denk McDonald’s) pikt een graantje mee. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Deze ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit. De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree. Onder de laag romige puree zitten verrukkelijke ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt. -
PREMIUM
Deze krabben staan bekend als lekkernij maar toch kun je ze beter niet vangen en opeten
Voor de zoveelste keer hield de politie dit weekend een illegale wolhandkrabvisser langs de waterkant in Maassluis aan. De beestjes zijn voor met name Chinezen een delicatesse, maar zitten in de meeste Nederlandse wateren vol met giftige stoffen.
-
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen. -
Als het aan AH ligt, gaan we allemaal knakwortels eten
Een vegetarische hotdog heeft de innovatiewedstrijd van supermarktketen Albert Heijn gewonnen. De Knakwortel, zoals het 'worstje' heet, is gemaakt van bospeen en is gemarineerd met barbecuemarinade. AH neemt het product op in het assortiment. -
Rauwe kip afspoelen verspreidt juist meer bacteriën dan dat het wegneemt
Meer dan een kwart van de kip etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan om bacteriën weg te krijgen. Logisch, denk je misschien, maar juist door de spetters en het sap van de rauwe kip verspreiden de bacteriën zich door de keuken. Het Voedingscentrum raadt dan ook af om rauwe kip te wassen.