PREMIUM
Annuska, ooit 146 kilo, heeft haar succesformule gevonden: ‘Ik at uit emotie’
Meerdere keren ging Annuska van der Heijden de strijd met de kilo’s aan. Steeds met wisselend succes. Tot enkele jaren geleden toen ze de succesformule vond. Over haar overgewicht en levenservaringen schreef ze een boek. Ze wil er anderen mee inspireren.
Energiek en positief. Een gesprek met Annuska van der Heijden (50) - ze woog alles tussen de 79 en 146 kilogram - is een bijzondere ervaring. Ze praat honderduit. Anekdotes, levenservaringen, jeugdherinneringen en tips voor een beter en gezonder leven; het wordt allemaal met evenveel enthousiasme gedeeld. ,,Als ik eenmaal begin te praten, houd ik niet op. Ja, ik ken mezelf”, zegt ze met een lach.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Waterkefir zou weleens tot zomerhit kunnen uitgroeien
Fermenteren is weer helemaal hip. Voor eten, maar zeker ook voor dranken. Tel daar de trend van alcoholvrije aperitieven bij op en waterkefir komt bovendrijven. Met waterkefir sla je twee vliegen in één klap: het gefermenteerde drankje wordt geprezen als een gezond en volwassen alternatief voor mierzoete frisdranken én het is handig voor als je de bob bent. -
Koken & Eten
Waarom een glas water in een restaurant of op een terras vaak niet gratis is
Een van de grootste ergernissen tijdens een gezellig etentje is wel dat glas water waar je plotseling toch voor blijkt te moeten betalen. Of het krijgen van een fles Spa blauw in plaats van kraanwater. Mag je als gast bepalen wat voor water je op tafel krijgt? En waarom wordt het in het ene restaurant in rekening gebracht en in het andere niet? -
2
Dermatoloog Soe Janssens: ‘Zonnebrandcrème kan echt ónmogelijk je huidcellen aantasten’
Na een waarschuwing van de Consumentenbond over een drietal zonnebrandcrèmes is er ophef ontstaan over het krijgen van huidkanker door deze crèmes. Dermatoloog Soe Janssens van het Antoni van Leeuwenhoek schept duidelijkheid over de huidziekte en beantwoordt vijf vragen. -
PREMIUMKoken & eten
Chlorofyl ineens heel populair door TikTok: hoe gezond is dat groene spul?
Een paar weken geleden had niemand ervan gehoord, ondertussen is het in sommige winkels uitverkocht: chlorofyl. Dat is een felgroen biologisch pigment dat je als druppels aan een drank kunt toevoegen of kan innemen als supplement. Het zou wonderen doen voor je huid en zelfs zweetgeur kunnen verminderen. Hoeveel is daarvan waar? -
AUTOTEST
Test Hyundai Kona Electric: kleine SUV met grote kwaliteiten
Om de snel groeiende concurrentie weer aan te kunnen, kreeg de Hyundai Kona een opfrisbeurt. Zeker de elektrische versie verdient een plekje op de shortlist. Tenzij je veel spullen of grote passagiers wilt meenemen.
-
PREMIUMvoor jou geproefd
Groentechips: is het een goed alternatief voor een gewoon chippie?
Groentechips lijken gezond. Er zit immers groente in, toch? Maar is dat wel echt zo? En voor welke fiets je nét dat blokje om? We trekken vijf zakken open en laten ons deskundige, driekoppig panel testen op kraak en smaak. -
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback. -
‘Vroeger was het regelmatig: je hebt een huurachterstand, je wordt op straat gezet’
Iemand moet het doen, maar waarom gaan mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? Nederlanders met zo’n baan vertellen over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: deurwaarder Mark Hafkamp (55).