Bananenbrood
Dit bananenbrood is perfect om uit te delen. Neem een stukje als ontbijt, serveer een plak bij de thee of schep er een bolletje ijs bij en eet als dessert!
Ingrediënten (1 brood):
- 240 g zachte boter
- 200 g suiker
- 2 geklopte eieren
- 2 (over)rijpe bananen, geprakt
- 225 g zelfrijzend bakmeel*
- 100 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 tl kaneel
Benodigdheden:
- Ingevette cakevorm (Ø 24 cm)
Bereidingswijze (voorbereiding 30 minuten, bereiding 60 minuten):
- Klop de boter en de suiker in 10 min. tot een luchtige massa.
- Voeg beetje bij beetje de geklopte eieren toe en mix glad.
- Roer de bananen erdoor.
- Spatel luchtig het zelfrijzend bakmeel, de melk, vanillesuiker en kaneel erdoor en schep in de cakevorm.
- Bak in een voorverwarmde oven in 50 à 60 minuten gaar op 180ºC.
- Laat 10 minuten staan, neem uit de vorm en laat afkoelen.
Smaakt naar meer? Klik hier voor meer zoete recepten van delicious. magazine.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
-
Wat Eten We Vandaag: Rabarber compote
Rabarber is zurig en aards van smaak. Met de toevoeging van sinaasappel en kardemom wordt de smaak zoeter en frisser. Compote is een heerlijke toevoeging om door de yoghurt te roeren of om in gebak of op brood te gebruiken. -
PREMIUM
Ruben opent groot ontbijtrestaurant in Rotterdam: ‘Mensen ontbijten steeds vaker buiten de deur’
Bij zijn toenmalige werkgever kreeg hij geen gehoor toen hij aandrong op een uitgebreide ontbijtkaart. Want daar zou geen markt voor zijn in Rotterdam. Ruben Venema bewees met By Jarmusch het tegendeel. Over twee weken opent hij een nog groter ontbijtrestaurant.Rotterdam -
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem. -
Wat Eten We Vandaag: Saoto soep
Deze soep vindt zijn oorsprong in Suriname en is sterk verwant met de Indonesische Soto Ajam. De soep is door Javaanse migranten die naar Suriname trokken meegenomen en aangepast naar de lokale beschikbare ingrediënten. Je kunt de bouillon serveren met alle ingrediënten erin, maar het leukste is om dit in losse bakjes op tafel te zetten. Zo kan iedereen zijn soep ‘aankleden’ naar eigen smaak.
-
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
-
-
-
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen. -
Wat Eten We Vandaag: Quiche zonder deeg met lentegroenten
Een quiche maar dan zonder deeg en met veel lentegroenten: een koolhydraatarme maaltijd dus.