Bejaard koppel eet ‘heerlijke’ paté van dochter, dat kattenvoer blijkt te zijn
‘Kun je alsjeblieft nog meer van die heerlijke paté meenemen?’ Een Britse vrouw wist afgelopen week even niet wat ze moest antwoorden op die vraag van haar ouders in Frankrijk. Ze had namelijk geen paté meegenomen van de supermarkt. Uiteindelijk bleek het om kattenvoer te gaan: ,,We hebben gehuild van het lachen. Mijn mond deed er pijn van", zegt de dochter.
Angela Holloway (59) gaat door de coronapandemie regelmatig boodschappen doen voor haar moeder Margaret (80) en stiefvader Lincoln (95). Angela scheidt daarbij meestal het voer voor de huisdieren van het andere eten. Al was ze dat blijkbaar vorige week vergeten.
Toen ze weer op bezoek kwam bij haar ouders, vroeg haar moeder dan ook om ‘meer van die heerlijke paté mee te nemen’. ,,We hebben een heerlijk diner gegeten met brood en paté”, zei ze nog. Angela had echter helemaal geen paté meegenomen en besefte al snel hoe de vork in de steel zat.
,,Ik heb zo hard gelachen. Ik piste bijna in mijn broek van het lachen.” Ook haar moeder en zus huilden van het lachen. Stiefvader Donald was eerder verbijsterd op het moment: ,,Probeer je mij te vergiftigen”, zei hij al spottend. Uiteindelijk bleek dat het bejaarde koppel de kat op de achtergrond van het blik paté niet had opgemerkt. Ook zouden ze moeite hebben om Franse etiketten te lezen. Niemand is ziek geworden van de paté op basis van tonijn.
Angela laat nog weten dat het ,,moeilijk is om door de Brexit Britse producten te vinden in de Franse supermarkten”. Daardoor moet ze op zoek naar alternatieven.
Toch maar zelf koken? Zo maak je bouillon:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Koken & Eten
Zo maak je pasta wél goed klaar: ‘Spoel gekookte pasta nooit af met koud water’
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe, of niet? En hoelang laat je die pasta pruttelen? -
Koken & eten
Huismerken worden steeds goedkoper, Lidl het voordeligst
Huismerkproducten bij Lidl zijn het goedkoopst, zo blijkt uit een nieuwe peiling van de Consumentenbond. Het prijsverschil tussen budgetmerken bij 'gewone’ en ‘discount’-supermarkten neemt echter af: Dirk en Vomar hebben Aldi al ingehaald. -
koken&eten
Cola zit vol met suiker, maar zijn de light-varianten dan een gezondere keuze?
Van light tot zero en van ‘normale’ cola tot cola’s met smaken als vanille of cherry: de schappen in supermarkten liggen vol met allerlei soorten cola. Maar welke cola kun je het beste drinken als je wilt gaan voor de minst ongezonde optie? En maakt het nog uit of je voor Pepsi, Coca-Cola of gewoon een huismerk kiest?
-
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
PREMIUM
Bakkers klaar, bakken maar (maar dan zonder tarwebloem)
Nu de schappen met bloem vaak leeg zijn, lijkt brood en cake bakken een stuk moeilijker. Dat hoeft het niet te zijn, weet Marike Bol van Oh My Pie. Zij bakt door haar glutenintolerantie al tien jaar zonder tarwebloem en legt uit welke alternatieven je kunt gebruiken. -
Koken & eten
Chef-kok Ramon Beuk gooit niks weg: ‘Maak bouillons’
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de tv-kok wekelijks tips die koken voor jou makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: restjes verwerken.