Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Bij dit recept begint het pastafetisjisten te knellen in de schaamstreek

Koken & EtenSardijnse chefs leggen hun hele ziel en zaligheid in het maken van pastabolletjes van griesmeel. Iedereen zou ze moeten proeven, vindt Ronald Giphart.

Persoonlijk hou ik er óók helemaal niet van als in recepten ingrediënten staan die niet of nauwelijks te koop zijn bij de supermarkt, markt of toko - dus bij voorbaat excuus. Het gerecht dat ik vandaag wil bereiden, is gemaakt met een bijzondere pasta afkomstig van het Italiaanse eiland Sardinië. Typisch zo’n product waar het bij echte pastafetisjisten begint te knellen in de schaamstreek. Sommige grote supermarkten verkopen het spul, maar wie zijn boodschappen bij een buurtsuper haalt kan de pasta online bestellen of aanschaffen bij een al dan niet Italiaanse delicatessenzaak. Daar zit wel een prijskaartje aan, want voor een halve kilo betaal je al gauw 5 tot 9 euro.