In veel bittere groenten zit de stof sulforafaan, die chronische ontstekingen tegenhoudt en beschermt tegen kanker.
Volledig scherm
PREMIUM
In veel bittere groenten zit de stof sulforafaan, die chronische ontstekingen tegenhoudt en beschermt tegen kanker. © Shutterstock

Bitter vinden we brrrrr... maar het is o zo gezond

Koken & etenIn het kader van goede voornemens: kies eens wat vaker voor bitter. Voedingsmiddelen met deze smaak, zoals witlof en broccoli, zijn goed voor je gezondheid. Niet lekker? Je kunt ze makkelijk leren eten.

  1. Foodblogger Sharon Simon verheugt zich op mannenvlees van kop-tot-kont-kok Nel Schellekens bij Mañana Mañana
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Foodblog­ger Sharon Simon verheugt zich op mannen­vlees van kop-tot-kont-kok Nel Schelle­kens bij Mañana Mañana

    Bloeiende bomen en bloemen zorgen voor kriebels in mijn hele lijf. Ook al zegt de buienradar wat anders, het voorjaar is begonnen! En nog fijner, sinds Pasen is het festivalseizoen ook weer aan. Verschillende tickets branden in mijn zak, met als favoriet Mañana Mañana, het festival in Laren (Gld). Daar waar mijn vrienden vooral gaan voor biertjes en muziek, verheug ik mij op foodtrucks en culinaire hoogstandjes.
    Winterswijk, Oldenzaal, Hengelo, Laren, Enschede, Almelo
  2. Gezond restaurant van Robbe en Laura: gasten moeten hun lengte en gewicht doorgeven bij het bestellen
    PREMIUM
    Koken & eten

    Gezond restaurant van Robbe en Laura: gasten moeten hun lengte en gewicht doorgeven bij het bestellen

    Voor veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, maar niet voor Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in het Belgische Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Je geeft als klant je geslacht, gewicht en lengte door, waarop zij zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, aankomen of hetzelfde blijven.