Bloemkool: zo maak je er iets lekkers van
Koken & EtenBloemkool is het hele jaar verkrijgbaar. Het is een zomergroente. In de maanden juni tot en met november komt de bloemkool uit eigen land. Ben je er dol op? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken om er iets lekkers van te maken? Met deze vijf recepten van Eatertainment lukt dat zeker.
Bloemkool tikka masala met naantosti’s
Bloemkool kun je gebruiken als vleesvervanger. Neem deze smeuïge tikka masala met bloemkool: een heerlijk currygerecht uit de Indiase keuken waar Eatertainment een eigen draai aan geeft. Lekker met crunchy naantosti’s.
Bloemkoolkibbeling met aardappelpartjes
Kibbeling is een bekende vissnack: lekker door het krokante laagje. Dit is een vegetarische variatie, waarbij je de vis vervangt door bloemkoolroosjes. Extra lekker met remouladesaus en knapperig gebakken aardappelpartjes.
Kruidige nasi van bloemkoolrijst
Deze nasi krijgt een twist omdat de rijst is vervangen door bloemkoolrijst. De sambal maak je zelf. Ketjap manis, kruiden en eitjes zorgen voor een variant met minder koolhydraten.
Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème
Deze bloemkoolpizza smaakt heerlijk fris door de citroencrème met zalm, kappertjes, verse dille en rucola. De pizza is ideaal als avondmaaltijd, maar je kunt hem ook serveren als hapje tijdens een borrel.
Teriyaki kippenvleugels met bloemkool
Bij dit gerecht zul je je vingers aflikken. Deze teriyaki kippenvleugels bereid je in de oven met bloemkoolroosjes. Je hebt er weinig omkijken naar want de oven doet het werk.
Meer tips en inspiratie vind je in de video's hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Biertje is populairder dan voor de coronapandemie
Nederlanders kochten in de eerste drie maanden van het jaar iets meer bier dan in dezelfde periode van 2019, het laatste jaar voordat de coronapandemie een crisis veroorzaakte. Brouwers verkochten vooral meer van de drank voor thuisgebruik, het herstel in de horeca bleef achter door de lockdown in januari. -
PREMIUMKoken & Eten
Grote winkels bomvol spotgoedkope blikjes frisdrank van A-merken: waar komen die blikjes toch vandaan?
Ineens poppen ze overal op: plekken waar je spotgoedkope frisdrank van A-merken kunt kopen. Het zijn ogenschijnlijk dezelfde blikjes als altijd, maar dan veel goedkoper. Een verhaal over goedkope cola uit Denemarken, Dr. Pepper uit Polen, Britse 7UP en tweetalige Fanta.
-
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Spaanse bonenstoof
Dit recept is geïnspireerd op stoofgerechten uit de binnenlanden van Spanje. Bij deze vegetarische variant is gekozen voor zoete aardappel in plaats van worst. Dit geeft de bonenstoof wat meer body en een lekkere zoete smaak. Het paprikapoeder en de chilivlokken zorgen voor de Spaanse spicy touch. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
video
Dit gerecht uit de populaire Disneyfilm Encanto kun je makkelijk zelf maken
Heb je de nieuwe Disneyfilm Encanto al gezien? Daarin spelen typisch Latijns-Amerikaanse gebruiken en gerechten een rol. De arepa con queso bijvoorbeeld. En die blijk je heel makkelijk zelf te kunnen maken.