De Gouden Pollepel; Mama Essi op Rotterdam Zuid. Foto: Frank de Roo
Volledig scherm
PREMIUM
De Gouden Pollepel; Mama Essi op Rotterdam Zuid. Foto: Frank de Roo © Frank de Roo


De nog vrij onbekende West-Afrikaanse keuken: geroosterde geit en pikante pindasoep van Mama Essi

De Pollepel ThuisMama Essi in Rotterdam-Zuid kookt West-Afrikaans, een (nog) vrij onbekende keuken in Nederland. Met pittige lamscurry’s, pinda- en pepersoep en geroosterde geit met ‘jollof’. Verrassend lekker, vooral die geit.

  1. Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’
    PREMIUM

    Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’

    Of de kaas nou stinkt, rot, het zuur van maden bevatten, keihard of juist zacht is, de komende tien jaar verrast de Rotterdamse wijnbar Walsjérôt haar gasten elke week met een nieuwe kaas uit alle uithoeken van de wereld. Dat is de belofte van eigenaar Jelle Stelpstra die zijn vorige week voltooide kaascursus met zijn klanten wil delen. ,,Kazen zijn vaak oude producten met een verhaal.’’