Cheesecakes: Olympische sporters aten ze eeuwen geleden al
Koken & etenDol op cheesecake? Je bent niet de enige. Sporters kregen in de achtste eeuw voor Christus - bij de allereerste Olympische Spelen al cheesecake om verzekerd te zijn van voldoende energie. Olympiërs gebruiken nu andere bronnen van energie, maar misschien maken ze vandaag wel een uitzondering, want het is wereldwijd Cheesecake Dag.
Romig, een beetje fris en lekker zoet. Cheesecake is een favoriete taart voor veel mensen. De eerste vorm van een taartje dat leek op cheesecake dateert uit 2000 jaar voor Christus. In Griekenland, op het eiland Samos, zijn vormen gevonden waarin kaas zou zijn gebakken. Er is bewijs gevonden dat atleten cheesecake kregen bij de eerste Olympische Spelen in 776 voor Christus om krachten op te doen. De recepten van toen zijn wel een beetje anders dan die van ons: er zat bloem, tarwemeel, honing en kaas in.
Citroen cheesecakejes met mangosaus Wie heeft ooit gezegd dat een cheesecake groot moet zijn? Deze kleintjes zijn makkelijk te maken en uit te delen.
New York style cheesecake met chocolate chip cookies Wie hieraan weerstand kan bieden, is een heel grote. De roemruchte New York cheesecake vindt zijn oorsprong in New York! Het verschil zit in de bereiding: in plaats van het laten opstijven in de koelkast, wordt deze cheesecake gebakken in de oven.
No bake citroen cheesecake met frambozensaus De naam zegt het al: deze versie hoeft niet in de oven. De citroen en frambozensaus maken hem lekker fris en de speculaasbodem is lekker zoet.
Romige cheesecake Oreo trifle Het is meer een dessert dan een taart, maar de verse roomkaas maakt dat deze variant toch in het lijstje thuis hoort. En bovendien: de vorm is niet zo belangrijk. De romige smaak van de kaas en de knapperige structuur van de koekjes zit erin. Lepelen maar.
Sinaasappelcheesecakeglaasjes met mango Nog een cheesecake uit een glas: deze versie heeft kandijkoeken op de bodem en een frisse mango-sinaasappelsmaak. Makkelijk om vooraf klaar te maken als je gasten krijgt.
Miljuschka heeft een versie met aardbeien. Ook heel erg lekker:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
-
Wat Eten We Vandaag: Klassieke quiche Lorraine
De Quiche Lorraine is ontstaan in de Franse regio Lotharingen. De hoofdingrediënten zijn room, eieren en spek. Leuk weetje: de naastgelegen regio Elzas heeft als typisch streekgerecht de flammkuchen, waarbij spek ook een van de belangrijkste ingrediënten is. Voor de quiche kun je zelf deeg maken, maar ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolsteak met linzensalade
Deze bloemkoolsteaks zijn een leuk alternatief voor vlees, vanwege de geroosterde smaak. Het roosteren geeft de bloemkool een zoete smaak, zoeter dan wanneer je bloemkool zou koken. -
PREMIUMVoor jou getest
Deze olijfolie uit de supermarkt komt als beste uit de test
Olijfolie is gezond, overal voor te gebruiken én lekker. Met name extra vierge: maagdelijke olie van de hoogste kwaliteit. Proef je dat ook in de flessen uit de supermarkt? -
Wat Eten We Vandaag: Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg
Deze Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg is een van de vele gerechten die Zuid-Afrika rijk is. In dit recept verwerken we onder andere kip, kurkuma en tijm. Drie ingrediënten die we veel terug zien komen in de Zuid-Afrikaanse keuken.
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
-
-
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
Wat Eten We Vandaag: Tomaten uit de oven met tonijn en feta
Gevulde tomaten zijn een leuke variatie op de gevulde courgette of aubergine. De vleestomaten die we gebruiken hebben een volle smaak en zijn ideaal qua formaat om te vullen met je favoriete ingrediënten.