Chefkok Jean roemt de producten uit 'haar’ voedselbos: ‘Het is een schatkist’
Koken & etenOp boerderijen kijken we wat er nu van het land komt en we vragen een chef hoe we dat lekker kunnen bereiden. Deze week de bijzondere gewassen van Voedselbron Graauw in Zeeland.
Voedselbron Graauw is omringd door niets dan stilte. Ja, af en toe hoor je het gebrom van tractoren of de ratelende kettingen van groepjes Vlaamse wielrenners. En soms doorbreken vogels de intense rust. Het is een bekend tafereel in het oneindig weidse oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen. Verscholen tussen het dorpje Graauw en het Verdronken Land van Saeftinghe, het grootste brakwatergebied van West- Europa, ligt Voedselbron Graauw. Het bestaat uit een boerderijwinkel, een glamping en een voedselbos. We banen ons vandaag al etend een weg door planten, struiken en grassen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rookmelder is vanaf 1 juli verplicht op élke woonlaag: hier moet je op letten
Waar rook is, is behalve vuur hopelijk ook een brandmelder. Op elke verdieping van het huis, want dat moet vanaf 1 juli in álle Nederlandse woningen. -
PREMIUM
Een voedselbos zorgt voor zichzelf én voor ons
Er moeten in ons land veel meer voedselbossen komen. Dat is goed voor de landbouw, goed voor de natuur en goed voor ons. Het is ook nog eens veel minder werk dan traditionele akkerbouw, zegt Wouter van Eck, voedselbosbouwer en voorzitter van de Stichting Voedselbosbouw Nederland. -
Koken & Eten
Leroy had een eetstoornis en inspireert nu 150.000 instagrammers om gezond te eten
Het is vandaag internationale anti-dieetdag, een dag die in het teken staat van gezond eten zonder te diëten. Leroy van de Ree (28) is op Instagram een groeiende online bekendheid. De Amsterdammer deelt praktische tips over het maken van gezonde eetkeuzes. -
PREMIUMKoken & Eten
Ramadan is bijna voorbij dus is het tijd voor véél lekkers: waarom op elke tafel andere hapjes staan
De maand Ramadan zit er bijna op. Dat betekent dat er veel lekkers op tafel komt bij het feest Eid al-Fitr. Wat voor lekkers je eet bij dit feest, hangt er maar net af waar je familie vandaan komt. Maar één ding is overal hetzelfde: de jonge mensen gaan bij de ouderen langs. -
PREMIUMKoken & eten
Voedselbossen vind je nu zelfs midden in de drukke stad
Ze poppen op onverwachte plekken op, tussen hoogbouw, langs de snelweg en zelfs in de (hoofd)stad. Voedselbossen vol fruit, groenten en noten, aangeplant door actieve vrijwilligers. ‘Van de oogst houden we etentjes; dan komen zelfs de slapende leden opdagen.’
-
Zo kun je goedkoper tanken tijdens een lange rit
Ook al probeer je nog zo goed om brandstof te besparen, tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken, en de prijzen van benzine en diesel liegen er niet om. Zo kun je goedkoper tanken. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Koken & Eten
Geen bier zonder schuim: hoe krijg je de perfecte schuimkraag?
Niets beter dan een mooie schuimkraag op je bier. Alleen gaat het soms mis als je het zelf inschenkt. Hoe zorg je dat je toch een goede laag schuim krijgt? En als het mislukt, helpt het dan om met een mes erin te roeren? De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem legt uit.