De állerbeste broodbakker ter wereld opent eigen zaak (en verkoopt brood met zeealgen en inktvisinkt)
Brood bakken zit Peter Bienefelt in de genen. De 46-jarige bakkerszoon uit Barendrecht schopte het al tot beste broodbakker van de wereld. Toch had hij nooit een eigen zaak. Midden in de coronacrisis waagt hij nu de stap: vandaag opende hij zijn eigen desembakkerij in Rhoon.
Delen per e-mail
De buren in Carnisselande zullen Peter Bienefelt en zijn vrouw Natasja gaan missen. Weliswaar blijft het stel er gewoon wonen, maar op zaterdagen zullen ze de Barendrechtse Vinex-wijk niet langer van dampend brood met een krokante korst voorzien. Tijdens het afgelopen coronajaar vlogen de warme broden letterlijk over de toonbank van hun geïmproviseerde bakkerij. ,,Het was soms zelfs zo druk, dat er verkeershinder ontstond in de straat”, zegt Natasja. ,,Voor ons de bevestiging dat er een échte bakkerswinkel moest komen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Paasstol of eieren over? Je maakt er makkelijk nog iets lekkers van
Pasen zit er bijna weer op en de koelkast is dus gevuld met restjes. Die hoef je gelukkig niet weg te gooien, want met deze recepten kun je van de overblijfselen weer een feestmaaltijd maken. -
Wat Eten We Vandaag: Bao buns met vegetarische rendang
In dit gerecht geven wij een vegetarische twist aan bao buns rendang. Het vlees is vervangen door pulled oats met allerlei lekkere smaakmakers, waardoor het gerecht ook nog eens snel klaar is. De gestoomde broodjes maak je niet zelf, maar haal je bij de toko. -
Tv-kok Sergio Herman betrapt op rijden onder invloed tijdens avondklok
De Belgische politie heeft chefkok en horecaondernemer Sergio Herman in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Ook overtrad de Nederlander de avondklok. -
Nederlanders raken tienduizenden eitjes kwijt bij verstoppen
Met Pasen verstoppen veel Nederlanders chocolade-eitjes. Ze verzinnen soms zulke goede plekjes dat een deel niet wordt teruggevonden. De branchevereniging van de snackproducten verzamelde gegevens over onze paasgewoonten. -
PREMIUMKoken & eten
Broodexpert: Het brood dat jij eet, vertelt of je tot elite behoort (of niet)
Brood is een goede manier om onze geschiedenis te bestuderen, zegt emeritus hoogleraar Peter Scholliers. Hij schreef er een boek over. ‘We eten steeds ander brood.’
-
Straks héérlijk uit eten? Vind een toprestaurant bij jou in de buurt
De Michelinsterren zijn gisteren weer bekend geworden deze week. Veel lekkerbekken kunnen niet wachten om weer uit eten te gaan. Zoek jij een restaurant dicht in de buurt? Je kunt ze nu makkelijk vinden. -
Gezondheidsexperts: maak groenten en fruit goedkoper en voer suikertaks in
De overheid moet gezond eten meer promoten en ongezond gedrag meer tegengaan, vindt de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS). Het adviesorgaan en ook het RIVM pleiten voor verlaging van de btw op groenten en fruit, een verbod op reclame voor ongezond voedsel en invoering van een suikertaks. Gemeenten moeten bovendien de bevoegdheid krijgen om het aantal snackbars en andere fastfoodzaken te beperken. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème
Deze bloemkoolpizza is heerlijk fris dankzij de citroencrème gecombineerd met zalm, kappertjes, verse dille en rucola. De pizza is ideaal als avondmaaltijd, maar ook leuk als hapje om tijdens een borrel op tafel te zetten.