De beste airfryers op de markt: dit zijn de toppers
Koken & etenHoewel nog veel mensen zweren bij een klassieke friteuse, neemt de populariteit van airfryers of heteluchtfriteuses jaar op jaar toe. De reden is simpel: het is iets gezonder en je huis ruikt beter achteraf. Dit zijn de vier beste van het moment.
Delen per e-mail
Philips pionierde tien jaar geleden met de Airfryer; ze beweren zelfs dat ze er intussen al ongeveer 10 miljoen van verkochten. Andere grote huishoudmerken als Tefal, Inventum en Princess sprongen in op de trend.
Waar letten experts op bij onze selectie van de beste vier? Ten eerste op het volume: als je dan toch frietjes bakt, doe je dat meestal liever meteen voor een grote(re) groep. Verder zijn natuurlijk ook de specifieke functies van tel en keken we ook naar de al dan niet vernieuwende technologie.
Beste budgetmodel: Inventum GF552HL
Voor de meeste Airfryers betaal je tussen de 60 en 200 euro. Deze Inventum GF552HL zit onderaan de prijsklasse, maar is sowieso een zeer degelijk apparaat. Het volume is met 1,6 liter zelfs eerder als kloek te omschrijven: je bakt dus meteen 5 tot 6 porties tegelijk.
Verder heeft het toestel een instelbare timer en gelukkig ook een vaatwasbestendige bak. Veel extraatjes verwacht je natuurlijk beter niet voor deze prijs; zo is er bijvoorbeeld geen lcd-scherm.
Beste prijs-kwaliteit: Tefal Easy Fry Precision EY4018
Wil je een airfryer met een wat betere prijs-kwaliteitsverhouding? Dan land je bij toestellen van circa 100 euro. De Tefal Easy Fry Precision verliest wel wat vermogen en volume in vergelijking met de hierboven beschreven Inventum, maar compenseert dat met ingebouwde technologie die het gebruiksgemak ook echt verhoogt.
Zo heeft de airfryer een geurfilter, die ervoor zorgt dat je keuken niet urenlang nog naar frieten ruikt. De 3D Air Pulse technologie zorgt ervoor dat de hete lucht goed verspreid wordt in de pan, zodat je frieten goed gelijkmatig en knapperig bakken.
Beste upgrade: Philips AirFryer XXL HD9653/90
Bij de pionier in deze productcategorie vinden we meteen ook de beste upgrade. Op Europa’s grootste elektronicabeurs (IFA in Berlijn) stelde Philips pas geleden de Airfryer XXL met ‘Smart Sensing’-technologie voor. Die technologie past automatisch de tijd en de temperatuur van het toestel aan, afhankelijk van het voedsel dat je in de bak legt.
Op die specifieke upgrade moeten we nog even wachten tot de nieuwe toestellen effectief in de winkel arriveren, maar ook de huidige XXL-generatie scoort hoog op vlak van technologie. Zo zorgt de Twin-Turbostar technologie ervoor dat je niet meer hoeft voor te verwarmen.
Onze keuze: Princess 182025 Digital Aerofryer XXL
Onze persoonlijk voorkeur gaat uit naar de Princess Digital Aerofryer XXL: een eenvoudig toestel met acht bakprogramma’s, waarmee je zowel frieten als groenten, vlees of vis bakt. Het volume volstaat voor een doorsnee gezin, het vermogen is met 1500 watt aan de krachtige kant, de bak is uiteraard vaatwasbestendig.
De airfryer is ook veilig, want er zit een ingebouwde beveiliging in tegen oververhitting en een koele wand. Het digitale display met de draaiknop maakt instellen ontzettend gemakkelijk.
Toch lekker de frituurpan aan? Deze gefrituurde kipvleugels met hoisin zijn heerlijk:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVraag het ons
Dit is waarom erwtensoep zo gezond is
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Vandaag beantwoord voedingsdeskundige Monica Mars de vraag hoe het zit met de voedingswaarde van snert. -
Koken & eten
Janny van der Heijden: ‘Koken met zakjes en pakjes is eigenlijk geen koken’
Het grote publiek kent haar vooral als de onbetwiste koningin van de baksels, maar voor Janny van der Heijden (66) valt er nog veel meer te proeven. De presentatrice reisde voor 24Kitchen kriskras door het land om een antwoord te vinden op de vraag: wat is de smaak van Nederland? Libelle sprak met haar. -
Servies van ‘milieuvriendelijk’ bamboe uit de handel vanwege gevaarlijke gifstoffen
Serviesgoed van bamboe en melaminekunststof, zoals bekers die voor ‘to go’ worden gebruikt, mag niet meer worden verkocht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat het servies gifstoffen afgeeft wanneer het in contact komt met warmte. Dat kan leiden tot maagirritatie. Vooral voor kleine kinderen is deze stof gevaarlijk. -
Janny van der Heijden onderzoekt de smaak van Nederland: wie eet nog de Hollandse pot?
Zes weken trekt Janny van der Heijden door het land om te achterhalen hoe Nederland eet. Vandaag eet ze de Hollandse pot en daar is zij dol op. Vooral vanwege één ingrediënt dat daarbij hoort: de aardappel. -
Wetenschappelijk Bewezen
Zo beschadig je je lichaam als je te veel zout eet (en dat doet bijna iedereen)
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Marianne Geleijnse uit wat de gezondheidsrisico's van te veel zout eten zijn.
-
Video
Met deze tips maak je je mosselen pas écht lekker
Laura de Grave brengt in de videoserie Lekker Lokaal onze eetcultuur in beeld. In deze aflevering krijgt zij tips over het bereiden van mosselen van een expert. -
Koken & Eten
Havermelk in een paar jaar tijd enorm in populariteit gestegen
We drinken in Nederland nog altijd veel melk van de koe, maar plantaardige ‘melk’ is in opkomst. Vooral havermelk heeft een groeispurt gemaakt. Het is nu zelfs meer in trek dan sojamelk. -
Koken & eten
Schattige reclame met vegaworst van Unox ontroert: ‘Maar hij is niet te eten’
De nieuwe reclamespot over de vegetarische rookworst van Unox raakt een snaar. Schattig vinden fans, maar er klinkt ook gemor. Want niet iedereen blijkt gecharmeerd van de rookworst zonder vlees.