De vijf lekkerste sandwiches voor de lunch
Rond het middaguur kijken we vaak uit naar de lunch. Op zo'n moment kun je dan ook het beste uitpakken met een koningsmaal. Met deze sandwiches zit je geheid goed.
Delen per e-mail
Supersandwich met oude kaas en kip
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 3 sneetjes volkoren brood
- 0,25 el mosterd
- 0,25 avocado
- 0,25 bakje alfalfa
- 0,25 gerookte kipfilet
- 2 blaadjes kropsla
- 1 plak oude kaas
- 0,5 el verse pesto
Benodigdheden:
- Grillpan
- Satéprikkers
Bereiding:
- Verwarm de grillpan. Gril de boterhammen om en om tot ze knapperig worden.
- Besmeer een derde van de sneetjes met mosterd.
- Snijd de avocado en kipfilet in plakjes. Beleg de met mosterd besmeerde boterhammen met kaas en sla.
- Dek af met een boterham en beleg deze met kipfilet, alfalfa, avocado en pesto.
- Sluit af met een laatste boterham en verstevig de sandwich met een prikker.
Bron: 24Kitchen
Waldkornsandwich met garnalen-zeekraalsalade
Ingrediënten voor 4 personen:
- ½ bakje zeekraal (a 100 g)
- 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)
- 4 el yoghurtmayonaise
- 1 el citroensap
- 8 sneetjes brood (waldkorn)
Bereiding:
- Zeekraal wassen en in stukjes snijden. In kom garnalen mengen met mayonaise, citroensap en zeekraal.
- Op smaak brengen met zout en peper. Helft van sneetjes brood beleggen met garnalensalade. Afdekken met rest van brood.
- Brood beetje aandrukken en sandwich diagonaal doormidden snijden en eventueel stapeltjes maken. Voor snack brood nogmaals halveren.
Tip: U kunt ook uitgaan van een bakje kant-en-klare garnalensalade en daar de zeekraal en naar smaak wat citroensap door mengen.
Tip: Neem in plaats van zeekraal 30 g rucola in dunne reepjes.
Bron: Allerhande
Zelf mayonaise maken? Julius Jaspers legt uit hoe je dit doet:
Clubsandwich met eiersalade à la Johnny
Ingrediënten voor 1 persoon:
Eiersalade:
- 1 ei
- 0,5 el mayonaise
- 0,5 el crème fraîche
- 0,125 g dille
- 0,125 g prei
Clubsandwich:
- 0,5 teentjes knoflook
- 0,5 el olijfolie
- 0,25 aubergine
- 0,25 courgette
- 3 plakken volkoren brood
- 100 g gerookte zalmfilet
- 2 à 3 blaadjes sla
Benodigdheden:
- Grillpan
- Broodrooster
- Satéprikkers
Bereiding:
Eiersalade:
- Kook de eieren in circa 6 minuten hard. Spoel ze koud en pel ze.
- Hak de eieren fijn en meng met de mayonaise en de crème fraîche.
- Hak de dille fijn en meng door de eieren. Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne ringen en meng door het eiermengsel.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Clubsandwich:
- Verwarm een grillpan voor. Pel en snijd de knoflook en meng met de olijfolie. Snijd de aubergine en courgette met een dunschiller in lange, dunne repen en bestrijk met de knoflookolie. Gril de groente circa 2 minuten om en om. Toast het brood in een broodrooster goudbruin.
- Besmeer de toast, op 4 sneetjes na, met de eiersalade. Leg er gegrilde courgette en aubergine op. Verdeel er zalm over en leg er toast op. Verdeel hier eiersalade, courgette, aubergine, zalm en sla over en leg de laatste toast erop. Druk de sandwich goed aan, steek er prikkers in en snijd de sandwich door.
Serveren:
- Zet de sandwich op borden.
Tip: Druk de eieren door een draadspaan om ze op een snelle manier te prakken.
Bron: 24Kitchen
Hoe pel je een gekookt ei het snelst? Nou, zo dus:
Clubsandwich kip-krab-avocado
Ingrediënten voor 4 personen:
- 12 sneetjes stevig speltbrood
- 150 g kipfilet naturel (plakjes)
- 1 bakje surimi-krabsalade (200 g)
- 1 eetrijpe avocado (schaal 2 stuks)
- 1 citroen (schoongeboend)
- ½ bakje bieslook (à 25 g)
Bereiding:
- Beleg 8 sneetjes brood met de kipfilet. Verdeel de surimi-krabsalade erover.
- Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel over de surimi-krabsalade.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn en schep om met het rasp en 3 el citroensap. Verdeel over de avocado.
- Leg 2 belegde sneetjes brood op elkaar, dek af met een onbelegd sneetje. Maak zo nog 3 stapels. Druk licht aan en snijd diagonaal door.
Bron: Allerhande
Nooit meer geknoei met het openmaken van een avocado? Zo houd je het netjes:
Gegrilde focaccia met geitenkaas en kervelsla
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 sjalotjes
- 8 el olijfolie extra vierge
- 2 el citroensap
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 zakje verse kervel (15 g)
- 1 zak jonge bladsla
- 2 focaccia's (afbakbrood)
- 250 g zachte geitenkaas
- 12 zwarte olijven zonder pit
Bereiding:
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Klop de dressing van 6 eetlepels olie, citroensap en zout en peper naar smaak. Meng de sjalotjes door de dressing.
- Verwijder de dikke steeltjes van kervel en hak grof. Meng vervolgens de kervel door de sla.
- Snijd de focaccia's doormidden en bestrijk beide kanten met olie. Verhit de grillpan en bak de focaccia's aan beide kanten krokant.
- Verbrokkel de geitenkaas over 3 gegrilde helften focaccia.
- Meng de dressing door de sla en garneer de salade af met wat overgebleven geitenkaas.
- Stapel de belegde lagen focaccia op elkaar en dek af met de laatste broodhelft. Druk voorzichtig aan en snijd de 'clubsandwich' diagonaal twee keer doormidden. Verdeel de sandwichdriehoekjes over vier borden en schep de rest van de salade ernaast. Garneer af met zwarte olijven.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Bietentortilla’s met aardbeien, kwark en gepofte quinoa
Deze heerlijke bieten tortilla’s zijn in een handomdraai gemaakt en ideaal als ontbijt. De combinatie van aardbeien, kwark en gepofte quinoa zorgt voor een goed begin van je dag! -
Deze eenpansgerechten zijn binnen 30 minuten klaar
Heb je geen zin om uitgebreid te koken of een hekel aan de afwas? Dan zijn deze gerechten perfect voor jou. Ze staan binnen een handomdraai op tafel en zijn geschikt voor iedere gelegenheid. -
PREMIUM
Horecaondernemers durven niet te vroeg te juichen: ‘Ik houd er stiekem rekening mee dat het 1 mei wordt’
Horecaondernemers hopen vurig dat zij hun terrassen 21 april open kunnen gooien. Ook de gasten kunnen niet wachten: de reserveringen stromen inmiddels binnen. Toch willen de ondernemers niet te vroeg juichen. ,,Eerst zien en dan geloven”, klinkt het. -
PREMIUM
Taco’s met spinazie, chorizo en aardappel
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: taco’s met spinazie. Die blieven een super-côtes du rhône. -
Een keer geen vlees? Denk dan eens aan deze vegetarische gerechten
Vlees en vis kun je makkelijk weglaten uit veel gerechten, maar hoe zorg je ervoor dat deze vegetarische gerechten ook echt vullen? Met deze opties zit je sowieso goed.
-
PREMIUM
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool: 800 miljoen mensen hebben honger, 30 procent van het eten wordt weggegooid
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool. Steeds meer bedrijven doneren er hun onverkoopbare verse producten. Dat is zeer welkom, want steeds meer klanten van de voedselbanken zitten hier om te springen. -
Wat Eten We Vandaag: Meloensalade met peer en rauwe ham
Dat meloen met ham een gouden combinatie is, wisten we al. Deze salade bewijst dat peer hier ook perfect bij past! De gekleurde bolletjes van meloen en peer maken het gerecht extra feestelijk voor een vrolijke paasbrunch. -
PREMIUMKoken & eten
Zijn witte of bruine eieren gezonder? Hier leer je waar je op moet letten in de supermarkt
In Nederland tikken we graag een eitje met Pasen, maar is een bruin ei gezonder dan een wit? En met welk ei spaar je de planeet? Culinair journalist Laura de Grave legt uit.