Deze 35 slagers en supers verkochten foute ossenstaarten
Een groep van 35 slagers en supermarkten moeten hun klanten waarschuwen omdat zij hen foute ossenstaarten hebben verkocht. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Twee weken geleden publiceerde de voedselautoriteit al een lijst van 19 slagers en supermarkten die ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf VEVIBA hebben doorverkocht aan consumenten. Aan die lijst zijn vandaag nog 16 namen van bedrijven toegevoegd.
Het gaat om ossenstaarten die door het Belgische vleesbedrijf VEVIBA in de handel zijn gebracht zonder dat het vlees door een dierenarts is goedgekeurd voor menselijke consumptie. Het onderzoek van de NVWA naar de verkooppunten is afgerond, meldt de autoriteit op de eigen website.
De slagers en supermarkten hebben de opdracht gekregen de ossenstaarten uit de schappen te halen en consumenten die dit vlees al hebben gekocht, te waarschuwen dit vlees niet te consumeren. Het gaat om bedrijven uit het hele land. Het Belgische vleesverwerkingsatelier en koelhuis VEVIBA in Bastenaken is begin deze maand gesloten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
'Door je oerbrein schrans je het liefst zo vet mogelijk'
Carola van Bemmelen (46) voert in haar nieuwe boek De Gelukkige Eter ons oerbrein op. Wil je weten waarom je steeds terugvalt op ongezonde voeding? Let dan eens op de kunstjes die je oude overlevingsdrift met je uithaalt. -
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag. -
PREMIUM
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug?
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste? -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes
Deze pasta met zelfgemaakte tomatensaus bevat veel groenten en staat in een handomdraai op tafel. Je kunt gemakkelijk variëren door het gehakt te vervangen voor kip of de broccoli door courgette. -
Koolhydraatarm dieet ligt onder vuur
Veel mensen hebben de afgelopen jaren koolhydraten uit hun voedingspatroon geschrapt omdat ze denken dat suiker slecht is, maar ook andere koolhydraten zoals brood, rijst, aardappel en bananen.