Deze Belg eet elke dag biefstuk met frietjes: Van de rest moet ik kokhalzen
Alle dagen biefstuk met frietjes en mayonaise en dat al heel zijn leven lang. Hub Vermeulen (54) uit het Belgische Maaseik doet het en wil -voor alle duidelijkheid- niets anders.
Toen hij klein was, lag hij geregeld in het ziekenhuis omdat hij amper iets at. Maar ook daar wisten ze weinig raad met de kleine Vermeulen. ,,Laat hem dan maar eten wat hij wil", besloot de dokter met gefronste wenkbrauwen. Niets hield Hub binnen, behalve boterhammen met choco én biefstuk met frietjes als warme maaltijd. Toen hij nog thuis woonde, kreeg hij twee keer per week zijn vaste maaltijd: op woensdag en zaterdag. Maar toen hij het huis verliet rond zijn twintigste werd het dagelijkse kost. Nu is hij 54, getrouwd en vader van een zoon, maar is zijn eetpatroon ongewijzigd gebleven.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tacobowl met bloemkoolrijst
Deze snelle tacobowl is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Het gerecht staat al in twintig minuten op tafel en is een bron van voedzame groenten en peulvruchten. De tortillachips geven de bowl een lekkere crunch en de oude kaas zorgt voor wat pit. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit onbekende graan is rijk aan vitaminen, mineralen en ligt wat Solange betreft snel in alle supermarkten
Solange Domaye heeft een missie: het Afrikaanse graan fonio wereldwijd op de kaart zetten, in de strijd tegen de Oekraïnse graancrisis. Domaye is een hoogopgeleide moeder en ondernemer. En ze is consul van Tsjaad. ,,Door de oorlog ligt de graantoevoer stil en lijden veel mensen in Afrika extra honger.” Fonio is de oplossing, betoogt zij. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Koken & Eten
Voedingscentrum waarschuwt voor rauwe melk: ‘Ga niet eerst een ommetje maken’
Een bezoekje brengen aan de boer in plaats van de supermarkt. Een toenemend aantal mensen kiezen ervoor om hun melk zo vers mogelijk te halen. Soms om de smaak, soms om gezondheidsredenen. Maar of rauwe melk ook echt gezonder is, is onduidelijk. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMIlona proeft
Ilona (21) eet voor het eerst van haar leven kibbeling: ‘Niet walgelijk’
Ilona Braat (21) lust weinig. Tijd voor verandering, vindt ze. Aan de hand van adviezen van smaakdeskundige Bob Cramwinckel probeert ze haar smaak te vergroten. In deze aflevering proeft ze voor het eerst in haar leven kibbeling, uiteraard op de visafslag in Scheveningen. -
Ilona proeft
Ilona (21) eet voor het eerst in haar leven ei: ‘Altijd gek gevonden dat het uit een kip komt’
Ilona Braat (21) lust weinig. Tijd voor verandering, vindt ze. Aan de hand van adviezen van smaakdeskundige Bob Cramwinckel probeert ze haar smaak te vergroten. In deze laatste aflevering eet ze voor het eerst in haar leven ei, gebakken én gekookt.