Volledig scherm
© Lekkerensimpel.com

Deze bonenschotel staat binnen 15 minuten op tafel

Kookboekenschrijvers Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie hebben samen een dochter van 1,5 jaar en runnen de site lekkerensimpel.com. Hun Italiaanse bonenschotel staat binnen 15 minuten op tafel.

Je geeft de tip om brood bij dit gerecht te serveren. Welke broodsoort vind jij hier het lekkerst bij? Sofie: ,,Omdat dit een Italiaans recept is, zou ik er ciabatta bij serveren. Even afbakken in de oven en lekker warm opeten.’’

In het recept staat rijst.  Wat eet je graag: witte rijst,zilvervliesrijst, basmatirijst? ,,Wij vinden basmatirijst heel lekker, omdat het veel smaak heeft en niet te droog wordt. Maar bij dit gerecht zou ik kiezen voor witte rijst of zilvervliesrijst. En dan vind ik witte rijst stiekem lekkerder dan zilvervliesrijst, die natuurlijk gezonder is.’’

Als je wat meer maakt van deze bonenschotel, houd je nog over voor de volgende dag. Wat zullen we daar eens mee doen? ,,Dit gerecht is inderdaad heel geschikt om de volgende dag op te eten. Je kunt simpelweg een restje even opbakken ineen pan, of verwarmen in de magnetron. Schenk er eventueel nog een klein beetje water bij als je merkt dat het te droog wordt.’’

(De tekst gaat verder onder de foto)

Volledig scherm
Sofie en Jorrit Lekker & Simpel © Ieke Kootstra

Ingrediënten (2 personen)
100 g spekreepjes
1 ui
1 teen knoflook
1-2 paprika’s
400 g tomatenblokjes uit blik
300 g cannellinibonen uit blik
150 g rijst
handje verse basilicum
1 el Italiaanse kruiden
snufje zout en peper

Bereiding
Kook de rijst volgens de aan­wijzingen op het pak. Snipper de ui en snijd de paprika(’s) in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui, paprika, knoflook en spekjes. Voeg na ongeveer 5 minuten de cannellinibonen, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en een snufje zout en peper toe. Laat alles nog een paar minuten zachtjes pruttelen.

Zet het vuur uit en serveer de bonenschotel met de rijst en even­tueel wat brood.

Met deze truc pel je knoflook met gemak: