Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Koken & etenOp TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views.
Delen per e-mail
Het werkt als volgt: je neemt een tortilla. Die leg je op een snijplank. Dan snijd je de ronde ‘boterham’ vanaf het midden naar beneden open. Vervolgens beleg je hem met vier verschillende beleg. Je legt ze elk in hun eigen kwart van de tortilla. Klaar met beleggen? Dan vouw je de tortilla steeds om zodat je uiteindelijk een driehoek krijgt. Deze leg je vervolgens op het tosti-ijzer. Het resultaat? Een heerlijke mini-quesadilla.
De trend ging viraal onder de hashtag #tortillatrend. Ondertussen staan er talloze video's op die momenteel meer dan 2,5 miljard views opleveren.
Miljoenen views
Een van de eerste video's van deze trend werd in de eerste week van januari geplaatst door Alexandra Johnsson. Zij maakt TikToks onder de gebruikersnaam @simplefood4you. Ze kreeg meer dan 61,7 miljoen views en 34.600 reacties onder haar video die 520.500 keer is gedeeld. In deze video belegde ze haar tortilla met plakjes mozzarella, gehakte avocado en spek, een jalapeño-spread met gepaneerde kip en tomaten met uien.
Andere gebruikers zijn viraal gegaan met hun eigen creaties, die allerlei andere recepten deelden. @alphafoodie deelde een video over hoe je de tortilla kunt aankleden, geïnspireerd op negen landen. Deze video is 2 miljoen keer bekeken.
Bekijk hier de video's over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Penne Puttanesca met broccoli en tonijn
Deze pasta heeft vele variaties, maar de basis blijft altijd gelijk: olijven, kappertjes en ansjovis. Naast broccoli en tonijn voegen we ook extra pit toe in de vorm van een rood pepertje. -
PREMIUMKoken & eten
Elf mannen laten zien dat anorexia geen meisjesziekte is
Dat anorexia geen meisjesziekte is, laten elf mannen zien op een expositie in de Melkweg in Amsterdam. Fotograaf Mafalda Rakoš volgde een jaar hun buitenkant en binnenwereld. -
Koken & eten
Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
Wat Eten We Vandaag: Zoete aardappelstamppot met spinazie
Zin in een lekkere én makkelijke maaltijd? Deze zoete aardappelstamppot met spinazie heb je zo op tafel staan en is supersimpel te maken. De stamppot wordt afgetopt met tomaatjes, olijven en witte kaas; een heerlijk vegetarisch gerecht. -
PREMIUM
Diabetespatiënten fietsen van Friesland naar bakermat Bossche bol: ‘Daarin zit minste suiker’
De tocht der tochten ging wéér niet door. De ongeveer even lange fietstocht Samen met Sam, om geld op te halen voor het Diabetes Fonds, redde het wél. Van Friesland naar Den Bosch, op de fiets, en dat met een wisselvallige suikerspiegel.
-
PREMIUM
Deze theatertechnici verloren hun baan en gingen bier brouwen: ‘Onze droom is eigen brouwerij’
‘Dryade’ en ‘Feniks’ heten de twee biertjes van de kersverse Nieuwerkerkse brouwerij De Mythe. Bedacht in Nieuwerkerk aan den IJssel, gebrouwen in Amstelveen. ,,Onze droom is ooit een eigen brouwerijtje met proeflokaal in Nieuwerkerk te beginnen.” -
PREMIUM
Glaasje champagne bij Valentijnsactie van sterrenrestaurant valt verkeerd
Michelinster-restaurant De Nederlanden in Vreeland, ten noordwesten van Utrecht, is zondag op de vingers getikt. Een Valentijnsactie - inclusief dorpswandeling - kon niet door de beugel, vond de gemeente Stichtse Vecht. Voor de uitbaters van het sterrenrestaurant overheerst teleurstelling. ,,We willen creatief zijn, maar de regels zijn niet altijd even duidelijk.’’ -
PREMIUMKoken & eten
Olijfolie, suiker en zout: zo lang blijft eten in je voorraadkast eetbaar
De voorraadkast puilt vaak uit. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en vervang je dan de hele inhoud? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer geeft adviezen.