Deze puppy's zijn letterlijk om op te vreten
Eigenlijk mag hond niet meer op het menu verschijnen van Taiwanese restaurants. Het is sinds augustus vorig jaar bij wet verboden. Toch kan het nog wel: in de Taiwanese stad Kaohsiung. Voor alle duidelijkheid: het gaat om levensechte puppy's van ijs.
Op social media krijgen de hondjes van ijs veel aandacht en de meningen zijn verdeeld. De één vindt het fantastisch, terwijl de ander het ‘zielig’ noemt. Toch vliegen de ijspuppies van J.C. Co Art Kitchen als warme broodjes over de toonbank. De verkoop van de ijshondjes gaat zelfs zo hard, dat het restaurant de vraag nauwelijks aan kan.
Het maken van de levensechte puppy's is een tijdrovend proces. Het ijs wordt eerst in de juiste vorm gegoten en moet daarna vijf uur de vriezer in. De speciale vorm zorgt ervoor dat de vacht van de puppy's de juiste textuur krijgt. Details moeten vervolgens nog wel worden aangebracht. Denk hierbij aan de oogjes en de neus. Door het langdurige proces kan het restaurant momenteel slechts honderd puppy's per dag produceren.
Het restaurant biedt de puppies in drie verschillende rassen aan met elk een andere smaak. Labradors smaken naar Earl Grey-ijs, terwijl mopshonden gemaakt zijn van chocoladeijs en de Shar Peis smaken naar pinda. De ijspuppies kosten tussen de 110 en 188 Taiwanese dollars, of tussen de 3 en 6 euro. Exclusief vliegticket naar Taiwan.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Waarom je het onderste puntje van je ijshoorntje beter niet opeet
Eerst komt het roomijs, dan het ijs in combinatie met het hoorntje en uiteindelijk het allerlekkerste: het onderste puntje vol met chocola. Maar volgens chemicus Bert Weckhuysen (Universiteit Utrecht) kun je dat deel van je ijsje maar beter niet opeten. Waarom dat zo is, vertelt hij in zijn college bij de Universiteit van Nederland. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
PREMIUMMet video
Voedingscentrum onderzoekt ons afval: ‘Ze gooien zelfs dure chocolade en Franse kaas weg’
Een niet-aangebroken paasstol, restjes uit maaltijdboxen en een volle fles knoflooksaus: het is een willekeurige greep uit het voedsel dat dit jaar werd weggegooid. Het Voedingscentrum trekt een keer in de drie jaar onze vuilniszakken open en bekijkt of we meer of minder voedsel zijn gaan verspillen. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Koken & Eten
Is het echt nodig om 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag?
Minstens 1,5 of zelfs 2 liter water per dag drinken, die aanbevelingen hoor je geregeld. Maar waarop is dat idee gebaseerd en hebben we écht minimaal 2 liter water per dag nodig om voldoende gehydrateerd te blijven? Wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
-
PREMIUM
'Alcohol is cruciaal voor voortbestaan mensheid'
Sla alcohol niet langer in de ban: een glas wijn of bier is juist cruciaal voor het voortbestaan van de mensheid. ,,(Matige) drinkers hebben meer vrienden en een rijker sociaal leven", zeggen Britse onderzoekers. Dat komt door het gunstige effect van endorfines - ook de bron van het goed gevoel dat lopers krijgen. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde puntpaprika’s met kastanjechampignons en bonen
Deze voedzame en goed vullende maaltijd is vegetarisch. Vaak worden paprika’s gevuld met gehakt, maar door de bonen, champignons en walnoten mis je het vlees in dit recept helemaal niet.