Deze taarten zijn alleen
om naar te kijken
Haar fantastisch gedecoreerde taarten zijn een hit op Instagram. Maar ze namaken of bestellen, dat zit er niet in. De Amerikaanse Lauren Ko heeft geen taartenwinkel: haar fans kunnen er alleen naar kijken.
Lauren Ko begon een jaar geleden met het creëren van fantastisch ogende taarten en met het plaatsen van foto's ervan op Instagram (@lokotchen). Met succes: ze heeft meer dan 200.000 volgers en recentelijk heeft ze haar baan eraan gegeven om op te treden en workshops te geven. Ze verkoopt haar creaties niet. Niet dat ze niet eetbaar zijn, maar Ko maakt nu eenmaal geen grote hoeveelheden. Ze maakte ze om ze te kunnen fotograferen. En daarna: dan gaan ze naar de buren, naar vrienden of naar familie. Want Ko is geen zoetekauw.
Of ze lekker zijn, is overigens van ondergeschikt belang. Het gaat om het beeld. De aantrekkingskracht van de taarten zit in de prachtige geometrische patronen, de kleuren en de structuren. Voor haar ontwerpen laat Ko zich graag inspireren door alledaagse voorwerpen en patronen die ze tegenkomt.
Daarnaast plaatst de Amerikaanse geinige teksten bij haar foto's. Haar eerste instafoto was een perzik: Life's a peach and then you pie. En bij een taart met blauwe bessen: Too bluetylicious for ya babe. Of een waarschuwing in de vorm van een grapje: Not for the faint of tart.
Elke taart kost tussen de 2 en 6 uur om te maken. Dat is een van de redenen waarom ze niet te koop zijn. Ko wil geen paar honderd dollar moeten vragen voor taarten omdat het zoveel tijd kost om ze te maken. Hoe ze dat doet, legt ze uit in workshops die ze geeft, nu ze haar baan heeft opgezegd. ,,Ik denk dat er een zweem van mysterie om mijn ontwerpen hangt'', zegt Ko in The Seattle Times. ,,Mensen denken: ik snap het niet, ik heb geen idee waar je bent begonnen of hoe je dat in elkaar zet. Ze zijn nogal verbaasd als ze zien hoe eenvoudig het is.''
Dat zij en haar vriend ze zelf niet opeten, is een van de grote aspecten van ironie in haar leven, zegt ze tegen The Seattle Times. ,,Meestal, als het een zoete variant is, denken wij: uit het huis ermee. Als ik op de een of andere manier beland was in het pizza maken, dan zouden we wel in de problemen zijn gekomen.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijn bevalling
Esmee krijgt kind met mannenstel: ‘Toen mijn vliezen braken, kwamen ze meteen dweilen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week: Esmee Ros zette haar kind op de wereld in een meeroudergezin. -
PREMIUMmet video
Warmtepomp wordt kleiner en minder lelijk
Nederland moet massaal aan de warmtepomp. Maar zo klein zijn ze niet, dus waar laat je zo’n ding? En waarom zien die buitenunits eruit als een koelwagen? Een kijkje op de VSK Installatiebeurs. -
PREMIUM
Berlijn, Barcelona en Marokko: zo gaat Femke (49) elk jaar gratis op vakantie
Je moet je huis netjes en schoon achterlaten voordat je vertrekt, maar dan kun je gratis vakantie vieren in het huis van een ander. Femke Breukels uit Utrecht is fanatiek huizenruiler: ,,We hebben al 10.000 euro bespaard.’’ -
Koken & Eten
Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Ik was misselijk van de zenuwen’
Enzo Pérès-Labourdette is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. In de finale versloeg hij zijn concurrenten Zeinab en Tom. ‘Bizar, ik zag het niet aankomen.’ -
Wat Eten We Vandaag: Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
Deze tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen is de perfecte keuze wanneer je gezonder wilt eten. Tempeh is een vleesvervanger en bestaat uit gefermenteerde sojabonen. Het bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals vitamine B2, ijzer en calcium.
-
Redacteur ging in acht weken van bierbuik naar wasbord, zonder privétrainer
Hij wordt dit jaar voor de eerste keer vader. Dus nam de Brit Jon Lipsey (37) een belangrijk besluit. Als hoofdredacteur van het magazine Men’s Fitness zag hij elke dag perfecte lichamen passeren, terwijl hij zelf al jaren een klein bierbuikje met zich meezeulde. Omdat hij zijn overgewicht beu was, besloot hij er iets aan te doen. Op eigen kracht. -
Waarom blauwe bessen populairder zijn dan bananen
De blauwe bes is in korte tijd enorm populair geworden. We stoppen hem in ons ontbijt, we bakken er pannenkoeken mee en ze belandden in taarten. Dit zijn de redenen waarom Nederlanders de blauwe bes omarmen. -
Koken & Weten
Leontien overwon haar visfobie: ‘Thuis huilde ik hard van opluchting en ongeloof’
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kun je bang zijn voor voeding en hoe kom je daarvan af?