Dieet aan de kant: deze caloriebom is om te smullen
Chocolade, vanille, ricotta en heel veel koekjes vormen samen deze enorme Cannoli Bazooka. Hoe kun je dit enorme toetje krijgen? Door naar Australië te vliegen en $150 dollar (zo'n 95 euro) neer te leggen bij Pasticceria Caruso in Sidney.
Een cannolo is oorspronkelijk een gerold koekje gevuld met ricotta, maar deze variant is toch net iets anders. De Cannoli Bazooka bestaat uit 50 cannoli verpakt in een groot opgerold koekje, bedekt met een goede laag poedersuiker. Als je op je figuur wilt letten, dan kun je dit nagerecht het beste overslaan, aangezien dit dessert 20.960 calorieën bevat.
Het begon als een grap voor een familielid, maar nu vliegen de Cannoli Bazooka's als warme broodjes over de toonbank.
Met dit recept kun je in ieder geval een aantal kleine cannoli's maken, wie weet maak jij binnenkort dan ook wel je eigen Cannoli Bazooka:
Cannoli Siciliani
Ingrediënten (4 personen):
Deeg
- 50 g boter
- 50 g poedersuiker
- 7 el droge witte wijn
- 4 el vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 300 g bloem
Vulling:
- 500 g ricotta
- 75 g suiker
- 50 g pure chocolade aan een stuk
Cannoli
- 2 eieren
- 20 g gekonfijte sinaasappelschil
- 1 el poedersuiker
Benodigdheden:
- Cannoli-vormen
- Frituur
- Taartsteker of kom (Ø 10 cm)
- Handmixer
- Keukenpapier
- Olie om in te vetten
- Spuitzak
Bereidingswijze (20 minuten kooktijd, 140 minuten totale tijd):
Deeg:
- Roer de boter met de poedersuiker met een mixer luchtig.
- Voeg witte wijn, vanillesuiker en zout toe en meng goed door.
- Roer de helft van de bloem door het beslag en meng goed door.
- Voeg de rest van de bloem toe en kneed dit met de handen tot een soepel deeg.
- Laat het deeg afgedekt 2 uur rusten op een donkere plek.
Vulling:
- Roer de ricotta los met een vork.
- Hak de chocolade grof.
- Roer de suiker en chocolade door de ricotta en zet de vulling in de koelkast.
Cannoli:
- Verwarm de frituur voor op 180 ºC.
- Vet de cannoli-vormen in met olie.
- Splits de eieren en bewaar de eiwitten.
- Rol het deeg uit tot een plak van circa 3 millimeter dik.
- Steek met de steker of kom cirkels uit het deeg.
- Vouw de deegcirkel over de cannoli-vorm.
- Bestrijk de uiteindes in met eiwit en druk aan zodat de uiteindes aan elkaar blijven plakken.
- Bak de cannoli in circa 2 minuten goudbruin.
- Haal de cannoli met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Leg de cannoli met de vormen circa 3 minuten in de vriezer om af te koelen.
- Verwijder de vormen uit de cannoli.
- Vul een spuitzak met het ricottamengsel en vul de cannoli hiermee.
Snijd de sinaasappelschillen fijn.
Garneer de cannoli met de sinaasappelschillen en bestuif poedersuiker.
Bron: 24Kitchen
Eet smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
PREMIUM
Bakkers klaar, bakken maar (maar dan zonder tarwebloem)
Nu de schappen met bloem vaak leeg zijn, lijkt brood en cake bakken een stuk moeilijker. Dat hoeft het niet te zijn, weet Marike Bol van Oh My Pie. Zij bakt door haar glutenintolerantie al tien jaar zonder tarwebloem en legt uit welke alternatieven je kunt gebruiken. -
Pizza is een beter ontbijt dan ontbijtgranen
Een Amerikaanse diëtiste beweert dat een stuk pizza gezonder is als ontbijt dan ontbijtgranen. Volgens Chelsey Amer is het populaire Italiaanse junkfood namelijk 'gebalanceerder' dan een schaaltje volle melk met cornflakes. -
Zoveel calorieën per dag heeft je lichaam nodig (volgens deze formule)
Hoeveel calorieën je lichaam per dag nodig heeft, blijft voor velen toch een raadsel. Het antwoord op die vraag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je geslacht, lengte, gewicht, leeftijd en het aantal keer per week dat je sport. Benieuwd hoeveel calorieën je per dag mag verorberen? Bereken het met de Schofield-formule. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda.
-
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom mannen vaker bier drinken dan vrouwen? ‘Bierprofessor’ Leendert Alberts weet het
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij ‘niets aan’. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam ‘de bierprofessor’. -
Wat Eten We Vandaag: Croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel
Croque monsieur is een typische Franse tosti met bechamelsaus. Wij geven een leuke twist aan de klassieke ham-kaas variant door de toevoeging van camembert en appel. Ook gebruiken we krentenbrood om de tosti een wat zoetere smaak te geven.