Dimitri begon in kleine bakkerij, nu heeft hij zestien vestigingen in het hele land
Koken & etenDe eerste keer dat Dimitri Roels zuurdesembrood proefde werd hij er instant verliefd op. ,,En ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt. De smaak is zo onderscheidend van het brood dat men gewend was. Daarin zit volgens mij de kern van het nu 25-jarige succes van het Vlaamsch Broodhuys.’’
Zijn destijds in Oudenhoorn op Voorne-Putten geopende eigen bakkerij is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met niet alleen een fikse centrale bakkerij in Vlaardingen, maar ook nog eens zestien broodverkooppunten met een zogeheten Baker’s Café in zes steden. Voor het eind van februari 2022 zullen het er overigens negentien zijn - want Utrecht en Den Haag (2) krijgen er de komende maanden vestigingen bij.
,,Wij hebben zuurdesem op de kaart gezet in Nederland’’, zegt de 52-jarige Roels. ,,Al denk ik dat we ook wat ‘profijt’ hebben gehad van voedselschandalen die in onze beginperiode speelden. Plofkippen, gekke koeienziekte. Wij zijn puristen; we voegen niks toe aan onze zuurdesembroden. Mensen vertrouwden ons snel.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Quiche zonder deeg met lentegroenten
-
Wat Eten We Vandaag: Klassieke quiche Lorraine
De Quiche Lorraine is ontstaan in de Franse regio Lotharingen. De hoofdingrediënten zijn room, eieren en spek. Leuk weetje: de naastgelegen regio Elzas heeft als typisch streekgerecht de flammkuchen, waarbij spek ook een van de belangrijkste ingrediënten is. Voor de quiche kun je zelf deeg maken, maar ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Citroen-witte chocolade kwarktaart bites
Deze knapperige bites hebben een frisse, eiwitrijke binnenkant en een zoete topping van witte chocolade. Eet ze als toetje, neem ze mee tijdens de picknick of eet ze lekker als snack. Je kunt ze vergelijken met mini cheesecakes. -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol? -
PREMIUM
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun.
-
Laat je hersenen niet aftakelen: kies de juiste voeding
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Churros met chocoladesaus
Churros: de Spaanse lekkernij met kaneelachtige geur. De zoetige snacks zijn enigszins vergelijkbaar met donuts. We bestrooien de churros met kaneelsuiker en traditioneel serveer je ze met chocoladesaus. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt.