Diante en Dimitri Roels in de deuropening van het Vlaamsch Broodhuys aan de Korte Haven in Schiedam.
Volledig scherm
PREMIUM
Diante en Dimitri Roels in de deuropening van het Vlaamsch Broodhuys aan de Korte Haven in Schiedam. © Jan de Groen

Dimitri begon in kleine bakkerij, nu heeft hij zestien vestigingen in het hele land

Koken & etenDe eerste keer dat Dimitri Roels zuurdesembrood proefde werd hij er instant verliefd op. ,,En ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt. De smaak is zo onderscheidend van het brood dat men gewend was. Daarin zit volgens mij de kern van het nu 25-jarige succes van het Vlaamsch Broodhuys.’’

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?