Dit gerecht uit de populaire Disneyfilm Encanto kun je makkelijk zelf maken
videoHeb je de nieuwe Disneyfilm Encanto al gezien? Daarin spelen typisch Latijns-Amerikaanse gebruiken en gerechten een rol. De arepa con queso bijvoorbeeld. En die blijk je heel makkelijk zelf te kunnen maken.
Encanto speelt zich af in Colombia. Daar eet men graag arepas con queso: maisbroodjes die je vult met kaas. Ook de familie van Mirabel Madrigal eet ze graag. De broodjes zijn niet moeilijk om te maken met het recept van Eatertainment.
In de film is de moeder van hoofdrolspeler Mirabel een vrouw die mensen kan genezen met haar heerlijke hapjes. Een van die hapjes: arepa con queso. Julieta, zoals de moeder van Mirabel heet, brengt iedereen die de hartige broodjes ooit at even terug. In New York Times vertelt journalist Laura Zornosa hoe ze de film keek met haar vader. De film is volgens haar een manier om haar land Colombia eens met een frisse blik te zien, na de drugsseries die Netflix over het land bracht, zoals Narcos. Vader Francisco herkende veel bekends in de film, ook het eten. ,,Wie dit heeft gemaakt, die hebben het bij het rechte eind.” De film emotioneerde hem enorm.
Hieronder vind je de ingrediënten die je nodig hebt voor zes stuks. In de video zie je de bereidingswijze.
1 tl zout
350 ml warm water
200 gr voorgekookt wit maismeel
30 gr zachte ongezouten roomboter
300 gr witte kaas
4 el zonnebloemolie
3 plakken jonge kaas
3 el pittige tomatenketchup
Voor de volledige beschrijving van de bereiding: zie de pagina van Eatertainment hierover.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit doen thuisbakkers vaak fout met hun oven
Ook dol op Heel Holland Bakt? En ben je na de laatste serie weer flink aan het bakken geslagen. Dan is een goede bakvorm al het halve werk. Maar wanneer kies je voor een siliconen of stalen bakvorm? En hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten? Regula Ysewijn, jurylid bij de Vlaamse versie van het tv-programma, deelt haar bakgeheimen. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
Wat Eten We Vandaag: Luikse gehaktballen
‘Boulets à la Liégeois’, ofwel Luikse gehaktballen, is een traditioneel streekgerecht uit het Belgische Luik. De gehaktballen worden langzaam gegaard in een zoetzure saus van azijn, bier en stroop. Lekker met verse frieten en een frisse salade.
-
Snel recept: zo maak je de perfecte New York style cheesecake
-
-
-
PREMIUM
‘Zonder sla is een maaltijd niet compleet’: probeer deze drie maaltijdsalades eens!
Niemand weet meer precies wanneer, maar ineens was hij daar: de maaltijdsalade. En qua dressings maken chef-koks zich er niet meer met een jantje-van-leiden van af. -
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde prei met aardappel en kabeljauw
Door prei te stoven in boter en kookroom wordt deze zacht van textuur en optimaal qua smaak. Heerlijk in combinatie met gekookte aardappelen en kabeljauw.