Dit kun je na pakjesavond met je overgebleven kruidnoten doen
Koken & etenDe cadeautjes zijn uitgepakt en de Sint is naar huis. Met deze tips hoef je de kruidnoten die je na pakjesavond over hebt niet weg te gooien.
Delen per e-mail
Gebruik ze als taartbodem Als je van bakken houdt, kun je de kruidnoten gebruiken als taartbodem van bijvoorbeeld een cheesecake of kwarktaart. Het is heel simpel: vervang gewoon de koeken van het recept door de kruidnoten. Hak ze fijn en meng ze met boter. Om ze fijn te hakken kan je je uitleven met een deegroller of koekenpan. Zo geef je je standaard cheesecake een winters smaakje.
Verwerk ze in een stoofpotje Je kunt je kruidnoten ook door de hachee of bij het stoofvlees doen. Het klinkt misschien gek, maar er zit een hele logische verklaring achter: in kruidnoten zitten namelijk kruiden die vaak gebruikt worden voor stoofvlees. Bijvoorbeeld kruidnagel, kaneel en kardemom. Door ze bij het stoofvlees te doen, kruid je als het ware je gerecht. Daarnaast werkt het goed als bindmiddel en geeft de suiker uit de nootjes een licht zoete smaak aan je maaltijd.
Stampen op brood Net als Schuddebuikjes, maar dan net even anders. Als je je kruidnoten grof stampt of hakt, kan je ze gebruiken als broodbeleg. Een dikke laag roomboter op brood, bestrooien met kruidnoten en je hebt een zoete lunch. Gezond? Nee. Lekker? Absoluut.
Kruidnotenrotsjes Een variatie op pindarotsjes, maar dan met kruidnoten. Extra voordeel: zo ben je ook snel van de overgebleven chocoladeletters af. Smelt de chocolade en hussel de overgebleven kruidnoten erdoor. Verdeel ze daarna op bakpapier in kleine hoopjes en laat ze goed afkoelen. Nu heb je een lekkere snack met een crunch.
Winterse tiramisu Als je wat meer kruidnoten overhebt, zou je een grote schaal kruidnotentiramisu kunnen maken. Je vervangt dan gewoon de lange vingers in jouw tiramisurecept door kruidnoten. Om het helemaal winters te maken, zou je zelfs nog wat sinaasappelsap door de mascarpone kunnen doen. Op deze manier zijn kruidnoten zelfs met kerst lekker.
Meenemen naar je werk Ben jij niet zo van het bakken of koken? Dan kun je ze altijd nog meenemen naar je werk. Waarschijnlijk helpen jouw collega’s je met liefde van je overgebleven snoepgoed af.
Enig idee hoe kruidnoten worden gemaakt? Dat zie je hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde quesadilla met avocado
Quesadilla betekent in het Mexicaans letterlijk ‘kaasdingetje’. Kaas ontbreekt dan ook zeker niet in dit recept. Samen met de avocado en bonen is het een flink gevulde quesadilla die ook prima geschikt is als avondmaaltijd. Lekker met salsa, ga jij voor mild of pittig? -
Sinterklaas-tv scoort op 5 december
Sinterklaas heeft op pakjesavond veel tv-kijkers aan zich weten te binden. De familieshow Sint & Paul pakken uit! op RTL trok 1,3 miljoen kijkers en was daarmee goed voor een tweede plaats in de kijkcijfer-top 25 van de Stichting Kijkonderzoek. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 8
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
Wat Eten We Vandaag: Farfalle met kerriesaus en witvis
Farfalle; een lekkere pasta variant in de vorm van een leuk strikje. Deze pasta wordt gecombineerd met een zelfgemaakte kerriesaus en witvis. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt staan. -
Koken & eten Dit is waarom AH en Jumbo hun sintlekkers nu al in de uitverkoop gooien
De sint is het land nog niet uit of supermarkten Jumbo en Albert Heijn willen al van hun sinterklaassnoepgoed af. Waarom is dat? -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt.