Dit zijn de lekkerste wraps van Jamie Oliver en andere koks
Koken & etenWraps zijn een makkelijke manier om te eten: je kunt het meenemen naar werk of school, maar het is ook een fijne manier van eten met het bord op schoot op een lome zondag. En als je wraps maakt, kun je restjes opmaken. Of maak een topwrap met een van deze vijf recepten.
Food and Friends selecteerde voor deze site de vijf lekkerste recepten voor wraps. De eerste is een breakfast burrito van Menno de Koning, waarmee je de halve dag wel doorkomt. Hij at dit ontbijt bij een diner in San Francisco en was er meteen weg van. Warm, hartig en een beetje zoet, aldus De Koning, winnaar van Heel Holland Bakt in 2014.
Komen we bij de falafelwraps met groentensalsa van Jamie Oliver. Hij vindt dit gerecht echt iets voor een verjaardag of ander feestje. Laat iedereen zijn eigen wrap samenstellen, is zijn motto.
Gado Gado is eigenlijk een salade, maar Danny Jansen denkt graag out of the box en stop de ingrediënten in een wrap. In dit Indonesische groentegerecht zitten uiteraard veel groenten en daarnaast tofu, een flinke lepel pindasaus en kroepoek. Wil je er een gebakken eitje bij? Lekker doen, zegt Jansen. Tip: wees niet te zuinig met de gado gado-saus, want het is een heerlijke smaakmaker.
Een hotdog, maar dan met wortels. Je moet er maar op komen. De Zweedse Lina Nertby Aurell maakt er bovendien een wrap van in plaats van een broodje-met-een-worstje. Eigenlijk is het iets heel anders dan de oorspronkelijke snack, maar het bevat ‘al het goede van Amerikaans comfortfood’, belooft de foodblogger.
Dan de vegetarische fajitawraps van Greenfoodlab: met tex-mexsmaken en zonder vlees, maar met de smaak en de bite zit het wel goed.
Meer tips en inspiratie vind je in deze video's:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
Wat Eten We Vandaag: Aardappel-pompoenfrittata met Taleggio
Fritatta komt uit de Italiaanse keuken en is vergelijkbaar met de Spaanse aardappeltortilla. Het gerecht is een goedgevulde omelet, en leent zich uitstekend om overgebleven ingrediënten in te verwerken. -
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw in knapperig korstje
Een licht stukje vis met een knapperig maar ook romig korstje, dankzij de toevoeging van kwark. -
PREMIUM
Horeca-voorzitter Robèr Willemsen stopt: ‘Het is balanceren geweest’
Hij werd het gezicht van de horeca in coronatijd: Robèr Willemsen. Na zeven jaar legt de 50-jarige ondernemer het voorzitterschap van Koninklijke Horeca Nederland neer en gaat hij zich richten op zijn eigen horecazaken én zijn familie. ,,Ik ga linksom of rechtsom wel weer iets oppakken.” -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg.
-
Koken & eten
Zo maak je je nasi - en negen andere klassiekers - die net even anders smaken
Maak je je chili altijd op dezelfde manier en wil je een keer variëren? Wil je een keer je pasteitjes zelf maken? Hieronder vind je inspiratie voor tien klassiekers die net een beetje anders worden gemaakt. -
-
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
PREMIUMKoken & eten
Dit zijn de lekkerste tapas voor als de 5 in de klok is
Tapas, mezze, antipasti en pintxos: Harold Hamersma’s vrouw Karin heeft een flink repertoire aan borrelhappen voor als de 5 in de klok zit.