PREMIUM
Een heel varken in stukjes als bingo-prijs: vleesfeestjes zijn springlevend
Koken & etenHet lijkt of iedereen mindert met vlees. Toch is de bingo met als hoofdprijs een vleespakket her en der in het land een springlevend fenomeen. Bij sportvereniging Diosa in het Gelderse Balgoij organiseert Hans Willems de bingo: ‘Er heeft nog nooit iemand om een vegetarisch pakket gevraagd.’
Zaterdagavond is het weer zo ver. In de kantine van voet- en korfbalvereniging Diosa in Balgoij begint om klokslag acht uur de vleesbingo. Een avond lang kan er gestreden worden om vleespakket 1, 2 of 3 van de plaatselijke slager. Hans Willems vertelt over de feestavond.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Waarom mannen vaker bier drinken dan vrouwen? ‘Bierprofessor’ Leendert Alberts weet het
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij ‘niets aan’. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam ‘de bierprofessor’. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Nederlandse cider? Dat is stiekem gewoon limonade
Wat is cider? Eigenlijk een soort wijn. Maar de cider die wij in Nederland kennen, is eigenlijk gewoon limonade. Zo blijkt uit de aflevering van de Keuringsdienst van waarde van vanavond. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen.
-
update
Ober maakt misser en noemt klant ‘die dikzak van tafel 1: niet normaal'
Klanten die gisteren wilden afrekenen bij het Antwerpse restaurant Carrousel d’Anvers lazen op hun bon een belediging die ze woedend deelden op sociale media. -
Koken & Eten
Waarom je supermarkthummus moet laten staan en het beter zelf kunt maken
Het is morgen Internationale Hummus Dag. Hoogste tijd om de kikkererwtenspread onder de loep te nemen, want het is in de afgelopen tien jaar in rap tempo populair geworden. In iedere supermarkt zijn minstens vijf smaken te vinden. -
PREMIUMKoken & Eten
Wil je afvallen en heb je honger? ‘Soms fopt je lichaam je’
Een dieet werkt niet, weet diëtiste Marie-José Torenvliet uit ervaring. Ter gelegenheid van Anti- Dieetdag morgen vertelt ze wat beter werkt: signalen opvangen van je lichaam.