Eerste Hulp bij Kindertrakties: zo maak je een fruitrups
In Eerste hulp bij Kindertraktaties komt Nicolette iedere week weer met een creatieve traktatie, die makkelijk is om te maken. Deze week zijn dat fruitrupsen. De rupsen zitten vol vezels en vitaminen en zien er super schattig uit.
Delen per e-mail
Ingrediënten:
- Groene druiven
- Cherrytomaatjes
- Eetbare oogjes
- Eetbare lijm
- Lange satéprikkers
Bereidingswijze:
- Verwijder de druiven van de tros. Trek de druiven niet los, maar draai ze los. Op deze manier worden ze minder snel bruin.
- Rijg de druiven vervolgens aan een satéprikker. Dit is het lijf van de fruit rups.
- Pak nu een cherrytomaatje en leg deze met het kroontje naar beneden weg.
- Lijm met de eetbare lijm de eetbare oogjes op het cherrytomaatje.
- Rijg de cherrytomaat ook op de satéprikker.
Tip: Je kunt ook variëren met groent en fruit. Zo kun je ook blauw bessen en watermeloen aan een satéprikker rijgen.
In de onderstaande filmpjes vind je meer leuke recepten voor creatieve en gemakkelijke traktaties.
Verder in het nieuws
-
Hoeveel weet jij van Italiaanse wijn? Test je kennis met deze quiz
Het lekkere eten en de wijn is voor veel mensen de reden waarom Italië hun favoriete vakantieland is. Misschien ook voor jou. Maar hoeveel weet je eigenlijk van deze godendrank? Test je kennis onderaan dit artikel. -
PREMIUM
Voor jou getest Luxe notenmix is vaak gruis met een boel krenten
De term elitehaver belooft een selectie van luxueuze sterrennoten. De werkelijkheid is veelal krenteriger, ontdekt ons panel. Letterlijk. -
Koken & Eten Over stamppot valt niet te twisten, maar wel te discussiëren
Ronald Giphart is de beroerdste niet en honoreert het verzoek van een echtpaar dat onze Hollandse pot niet te versmaden vindt. -
Wat Eten We Vandaag: Mosselpan met pangrattato
Pangrattato is een goedkoop alternatief voor Parmezaan en wordt daarom ook wel armeluis Parmezaan genoemd. Toch verdient dit broodkruimelmengsel meer respect, want het is een lekkere methode om extra smaak aan je gerecht te geven. Probeer het vanavond daarom bij deze heerlijke mosselpan. -
Deze Mexicaanse rijstsalade staat in een kwartier op tafel
Kookboekenschrijvers Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie hebben samen een dochter van 1,5 jaar en runnen de site lekkerensimpel.com. Hun Mexicaanse rijstsalade staat binnen 15 minuten op tafel.
-
Koken & Eten Het witte goud is er waarschijnlijk lekker vroeg bij
Het traditionele oogstseizoen van witte asperges is van begin april tot en met 24 juni, maar het zou heel goed kunnen dat we al veel eerder aan het witte goud zitten, zeggen sommige telers. -
Deze kleurige broodjes bestaan voor een derde uit groente
Broodjes met bloemkool, spinazie, bieten en paprika. Het is een manier om meer groenten binnen te krijgen. Ze liggen nu in de supermarkt. -
PREMIUM
over de tong Van de tiramisu van Zafvino kun je schalen op
Een Italiaans restaurant, zo zegt ZafVino in Arnhem over zichzelf. Als je binnenstapt, heeft het ook veel weg van een rumoerige, pubachtige zaak.