Eetsalon serveert frikandellensoep, maar hoe smaakt dat?
Het begon als geintje en sloeg vervolgens waanzinnig aan: de frikandellensoep van de Tilburgse eetsalon Van Iersel. Het lijkt net champignonsoep, waar stukjes frikandel in dobberen.
,,Onze Jill heeft altijd van die gekke ideeën”, vertelt Ria Dierckx, moeder van eigenaresse Jill. De eigenaresse is er zelf op dat moment niet. ,,Maar alle eer komt haar toe", lacht moeders. Jill komt wel vaker met bijzondere creaties.
Bijvoorbeeld tijdens het EK (waar men liever niet aan herinnerd wil worden). Bij Van Iersel kon je er terecht voor een frikandel speciaal met uitjes in rood-wit-blauw.
Prei en ui
Iedere dag worden er diverse daghappen geserveerd bij de eetsalon. Voor 7,50 euro krijg je een hoofdgerecht, toetje en vooraf soep. Al bijna twee jaar staat er een opmerkelijk soepje tussen deze daghappen: de soep gemaakt van frikandel. Het recept? ,,Prei, ui en natuurlijk frikandellen”, zegt Jill. De rest van de ingrediënten houdt ze vanzelfsprekend geheim. Je weet nooit welke gek er met het recept vandoor gaat.
In het witte kommetje drijft een stuk frikandel naar boven, de kleur doet menig soepfanaat denken aan champignonsoep. En de smaak? Helemaal zo slecht nog niet. Het doet denken aan frikandel en prei. De ui is wat verder te zoeken. Liefde voor zout is een must, dat zit er namelijk behoorlijk in. Nog een tip van Jill en Wilma: top je frikandellensoepje af met een stokbroodje kruidenboter. Smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Rian betaalt 25 euro per maand: ‘Stekker van cv-ketel doe ik er alleen in als ik warm wil douchen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Rian den Haan (62) uit Spijkenisse. -
PREMIUM
Insecten op het menu: ‘Ik gooi weleens krekelballetjes in de oven als borrelhap. Net een bitterbal’
Ze worden het voedsel van de toekomst genoemd, maar we lopen nog niet echt warm voor een gebakken eitje met meelwormen of salade met gefrituurde sprinkhaan. Toch kunnen we er maar beter aan wennen. -
Koken & Eten
Terrassen voor de eerste lentezon: vaak eet en drink je buiten even goed als binnen
Altijd ergens eind februari is die dag er, de eerste zon die aanvoelt als de lente. Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer ziet dat dit het moment is dat veel horecaondernemers hun terras weer uit zetten. Klassiekers in de stad bieden een fijne basis voor het opsouperen van de lentezon, maar er gebeurt meer op het terras komend jaar, in de grote stad en erbuiten. -
met stelling
Supers stoppen met gratis plastic en papieren zakjes groenten en fruit
Lidl, Jumbo, Plus en Aldi stoppen dit jaar met de gratis plastic en papieren wegwerpzakjes voor groenten en fruit. In plaats daarvan kunnen klanten herbruikbare zakjes kopen die ze thuis kunnen wassen. De supermarkten hebben dit met de overheid en bedrijven in de kunststofsector afgesproken in het Plastic Pact NL. Vorig jaar deed Albert Heijn al wegwerpzakjes in de ban. -
PREMIUM
Wil je in de zomer een perfecte grasmat? Dan is het nu tijd om daar mee aan de slag te gaan
Een gazon in topconditie lijdt veel minder onder hitte dan een gazon dat geplaagd wordt door mos of afgestorven gazonmaaisel. Ook te weinig kalk of voedingsstoffen hebben invloed. Wil je een grasmat die de droogte kan trotseren? Begin dan nu met verticuteren en behandel je gazon met de volgende stappen.
-
PREMIUM
Horeca-voorzitter Robèr Willemsen stopt: ‘Het is balanceren geweest’
Hij werd het gezicht van de horeca in coronatijd: Robèr Willemsen. Na zeven jaar legt de 50-jarige ondernemer het voorzitterschap van Koninklijke Horeca Nederland neer en gaat hij zich richten op zijn eigen horecazaken én zijn familie. ,,Ik ga linksom of rechtsom wel weer iets oppakken.” -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw in knapperig korstje
Een licht stukje vis met een knapperig maar ook romig korstje, dankzij de toevoeging van kwark. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging