Erwten, kappertjes en knapperende wijn
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Corona stak een stokje voor een etentje met een Vlaamse striptekenaar. Dan maar thuis aan de pasta en ‘Kama’ een fotootje appen.
Delen per e-mail
Luc Zeebroek (beter bekend als Kamagurka) en ik vormen een enigszins geheim Belgisch-Nederlands eet- en drinkgezelschap. Onze vriendschap is ooit ontstaan in Leuven, toen ik met culinair publicist Ronald Hoeben een serie artikelen schreef voor mannenblad Esquire. Na hiervoor eerst elke provincie in Nederland gastronomisch in kaart te hebben gebracht door met bekende lekkerbekken over eten te praten, belandden wij ook in Vlaanderen. Om precies te zijn in restaurant De Spaanse Brabander van Dirk – God hebbe zijn ziel en de duivel zijn lever – Lambrechts.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Ach, die heerlijke umamikick
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Na een vijfgangenmenu met twee sterren vindt mevrouw Hamersma het tijd voor iets eenvoudigers. -
Het is kaasfonduedag: zo maak je een heerlijke met vijf kazen
Met het koude weer is er bijna niets gezelliger dan met zijn allen rondom een pan kaasfondue zitten. Deze kaasfondue bevat wel vijf verschillende soorten kazen. Vandaag is er een extra goede reden om deze op tafel te zetten, want het is Dag van de kaasfondue! -
PREMIUMKoken & eten
Wijnexpert Hamersma: Doe es gek, drink superwijn van een andere druif dan chardonnay of pinot grigio
We kennen allemaal de chardonnay en de merlot: klassiekers onder de druiven. Maar wie kent de arneis of de negra? Wijnkenner Harold Hamersma selecteert tien flessen van onbekendere druivenrassen. -
PREMIUM
Braadworststoofpot met witte bonen
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: braadworststoofpot. Met een net zo ‘slow’ rood wijntje. -
PREMIUM
Seinen op groen voor mosselen in wit
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hé, daar klinkt het grootst mogelijke compliment dat mevrouw Hamersma kan maken aan de bedenkers van een culinair blad.
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde maïskolven met frisse limoenmayonaise
Deze gegrilde maïskolven met limoenmayonaise zijn gebaseerd op de Mexicaanse keuken. Oorspronkelijk een écht streetfood gerecht, maar ook heel lekker om thuis te bereiden. -
Shell opent voor het eerst een café langs de snelweg: barista’s, streetfood en een huiskamergevoel
Een kok die een warme maaltijd voor je klaarmaakt en barista’s die een hartje in je cappuccino schenken. Deze week opende het eerste Shell Café van Nederland bij het tankstation langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. -
PREMIUMGouden Pollepel thuis
Een portie oud-Rotterdamse gezelligheid op bestelling; in Old Dutch is de klant nog altijd koning
Restaurant Old Dutch is een oer-Rotterdams horeca-monument, een icoon. Met een vaste klantenkring van welgestelde families, zakenmannen en bekende Rotterdammers. Ook tijdens de lockdown weet gastheer en eigenaar Aad van der Stel hoe hij het zijn klanten naar de zin moet maken.