Volledig scherm
Een decolleteetje staat centraal in de discussie. © Shutterstock

Fastfoodketen KFC biedt excuses aan voor ‘seksistische’ reclame

Het Amerikaanse fastfoodrestaurant Kentucky Fried Chicken heeft zich verontschuldigd voor een Australische reclame. Daarin staren twee tienerjongens naar de borsten van een vrouw. Activisten noemden de reclame ‘seksistisch’ en riepen op tot een boycot van KFC.

De reclame, die de afgelopen drie weken op televisie was te zien en nog steeds op de Youtubepagina van KFC Australië staat, toont een vrouw die naar zichzelf kijkt in de reflectie van een geparkeerde auto. Ze draagt een minuscuul kort broekje.

Wanneer het raampje omlaag gaat, zitten twee jongens met hun moeder in de auto te kijken naar de borsten van de vrouw. De vrouw lacht en zegt: ,,Zei iemand KFC?”

,,We verontschuldigen ons als we iemand hebben beledigd met onze reclame. Het was niet onze bedoeling om vrouwen en tienerjongens in een slecht daglicht te zetten”, legt KFC uit aan de Australische Associated Press.

Boycot

KFC bood de excuses aan nadat actiegroep Collective Shout op hun website de reclame had afgekeurd en had opgeroepen tot een boycot van het fastfoodrestaurant. ,,De reclame toont stereotypen waarin jonge vrouwen seksuele objecten worden voor mannelijk plezier.” 

De video op Youtube heeft intussen bijna 65.000 views. 

Waarom je altijd nog wel een ijsje kunt eten nadat je je vol hebt gegeten, zie je in deze video: