Feestelijk bakken: Red Velvet Cake

VideoEen red velvet cake bevat cacao en heeft de kleur van rood fluweel, vandaar ook de naam. Traditioneel maak je deze taart met een vulling van roomkaas. 

Ingrediënten:  
- 400 g bloem
- 2 tl zout
- 20 g cacao
- 200 g zachte boter
- 480 g suiker
- 3 el rode vloeistof
- 400 ml karnemelk
- 4 eieren
- 2 el azijn
- 2 el bakpoeder
- 250 g boter
- 400 g roomkaas
- 500 g poedersuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvormen met bakpapier.
- Meng de bloem, bakpoeder, zout en cacao door elkaar.
- Klop de boter met de suiker luchtig.
- Mix de kleurstof met de karnemelk en het azijn.
- Doe de eieren bij het boter suiker mengsel.
- Doe nu om en om de bloemmix en het kleurstof bij de boter. Eindig met de bloem.
- Giet in de springvormen en bak een 45 minuten.
- Laat helemaal afkoelen.
- Klop de boter met de roomkaas en de poedersuiker luchtig.
- Vul de taarten strijk af.

Benieuwd naar andere baksels die je thuis kunt maken? In de onderstaande video's vind je nog veel meer recepten. 

Volledig scherm