PREMIUM
FIT Challenge: de recepten voor dag 3
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
Delen per e-mail
De challenge met Pascale Naessens is afgelopen. Haar recepten en inspiratie vindt u hier.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nederlandse meelwormenkweker in Franse handen: kans om mensen insecten te laten eten
De Nederlandse meelwormenkweker Protifarm wordt overgenomen door zijn Franse branchegenoot Ynsect. Die ziet grote kansen om mensen de insecten te laten eten, nu dat sinds 1 januari veilig wordt geacht in de Europese Unie. Van de meelwormen kunnen onder meer voedingssupplementen voor sporters en mensen met spijsverteringsziekten worden gemaakt, maar ook gewoon vleesvervangers. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde maïskolven met frisse limoenmayonaise
Deze gegrilde maïskolven met limoenmayonaise zijn gebaseerd op de Mexicaanse keuken. Oorspronkelijk een écht streetfood gerecht, maar ook heel lekker om thuis te bereiden. -
Koken & eten
Miljuschka laat sterrenchefs zweten op het maken van een simpel spekkie: ‘Ze denken: dat doe ik eventjes’
Miljuschka Witzenhausen presenteert vanaf volgende week, samen met Martijn Krabbé, een nieuw tv-programma over populaire snacks. Daarvoor bezocht ze ook de fabrieken waar de chips, chocolaatjes of snoepjes werden gemaakt. ‘Er is vet vaak een geheim ingrediënt of een geheime handeling.’ -
Nieuwe start met Pascale Naessens: de boodschappenlijst voor dag 1 tot en met 5
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Hieronder vind je de eerste boodschappenlijst. -
PREMIUM
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool: 800 miljoen mensen hebben honger, 30 procent van het eten wordt weggegooid
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool. Steeds meer bedrijven doneren er hun onverkoopbare verse producten. Dat is zeer welkom, want steeds meer klanten van de voedselbanken zitten hier om te springen.
-
Wat Eten We Vandaag: Traybake met makreel en groene groenten
Traybakes, ken jij het al? Bij een traybake worden de ingrediënten op één bakplaat bereid. De gerechten zijn heerlijk en ook nog eens heel makkelijk te maken. Deze variant met gerookte makreel en groene groenten heb je dan ook in een handomdraai gemaakt. -
reageer
Uniek praktijkexperiment in supermarkten met prijsverhogingen voor ongezonde producten
Als gezonde producten goedkoper zijn of meer opvallen in de supermarkt, kiezen mensen er dan vaker voor? En laten klanten ongezonde producten links liggen als ze duurder zijn? Dat gaan wetenschappers van het Amsterdam UMC een jaar lang onderzoeken in 8 Coop-supermarkten in Nederland. Ze kijken ook of de aanpassingen daadwerkelijk gezondheidswinst opleveren. -
PREMIUM
FIT Challenge: dit zijn de recepten voor dag 1
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.