Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Met videoHet aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst.
Lees Meer
-
Koken & Eten
Perry maakt de guilty pleasures van BN'ers: ‘Vegetariërs wilden allemaal vlees’
In restaurants maken we massaal foto’s van mooie gerechten die we vervolgens op social media delen. Maar er zijn van die hapjes waar we nooit over praten omdat we er ons een beetje voor schamen. Om die guilty pleasures draait de nieuwe kookshow met Perry de Man. -
Wat Eten We Vandaag: Mosterdsoep met spek
Mosterdsoep is een echte klassieker. Heerlijk als tussendoortje, lunch of voorgerecht. In deze soep is gekozen voor Groninger mosterd: een grove mosterdvariant die goed samengaat met spek. Door de toevoeging van aardappel kan de soep gegeten worden als volwaardige maaltijd. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Foodtrucks steeds populairder, aantal in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500, zo blijkt uit cijfers van het KVK Handelsregister. Het gaat om een toename van 110 procent. -
Koken & Eten
Grieks op tafel: deze zes gerechten geven je avond een mediterraan tintje
Griekenland staat in de top 5 van bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers. Bovendien is Grieks eten bijzonder populair in Nederland. Je kunt het natuurlijk bestellen bij je favoriete restaurant maar de smaken van daar krijg je met deze zes recepten ook makkelijk in je eigen keuken. Eatertainment selecteerde zes Griekse zomermaaltijden.
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Koken & Eten
Eenpansgerechten: met deze vier makkelijke maaltijden heb je weinig afwas
Eenpansgerechten zijn complete maaltijden die je in één pan of schaal bereidt. Makkelijk, vaak voordelig omdat je maar één pit gebruikt en lekker weinig afwas natuurlijk. Eatertainment selecteerde vier recepten van gerechten die ook nog weinig tijd kosten.