PREMIUM
Fruitfeest met snack: tempé met gekaramelliseerde uiencompote
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: tempé met uiencompote. En daar past een gulle, witte natuurwijn bij.
,,Nou, misschien kunnen we er deze reis wel terecht,” zei mevrouw Hamersma hoopvol. Bij Eleven Madison Park in New York, bedoelde ze, een van de beste restaurants ter wereld, dat bij de heropening op 10 juni alleen nog veganistische recepten op de kaart gaat zetten. Ze voelde zich gesterkt door de wetenschap dat de tweede prik niet lang meer op zich laat wachten en vliegen naar de Verenigde Staten binnenkort weer tot de mogelijkheden zal behoren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze. -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
Getest: Dit is de beste inbouwvaatwasser
Wat is de beste inbouwvaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM
Máxima 50 jaar: zo maak je zelf 'haar’ empanadas en dulce de leche
Argentijnse kookboeken zijn dun gezaaid, maar Harold Hamersma ontdekt dat Máxima’s moederland op gastronomisch gebied wel degelijk veel te bieden heeft. Kom maar op met die asado! -
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge.
-
PREMIUM
Van goeden huize: wienerschnitzel
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: wienerschnitzel. Met een spritzige grüner veltliner. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes?