PREMIUM
Gebruik je je magnetron alleen om op te warmen? Zonde, want je kunt er ook mee koken
Koken & EtenHeb je jouw magnetron veroordeeld tot de perfecte opwarmhulp voor een restje spaghetti of een kant-en-klare maaltijd na een lange werkdag? Dan doe je hem eigenlijk tekort, want je kunt er eigenlijk alles mee koken, aldus de expert. ,,Van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Churros met chocoladesaus
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Spareribs met honing en balsamico
Malse spareribs die zo van het bot vallen, het geheim zit hem in het langzaam garen van het vlees. Dat doen we op een lage temperatuur, in dit recept met behulp van de slowcooker. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
PREMIUM
Ruben opent groot ontbijtrestaurant in Rotterdam: ‘Mensen ontbijten steeds vaker buiten de deur’
Rotterdam -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pulled pork uit de slowcooker
Met dit broodje pulled pork maak je vleesliefhebbers gelukkig. We maken gebruik van een slowcooker, zodat het vlees op een lage temperatuur gaart, en boterzacht van structuur blijft. Serveer de pulled pork op hamburgerbroodjes met rauwkostsalade en zelfgemaakte barbecuesaus voor de finishing touch. -
PREMIUM
Bernadet hoort ‘raar geluid’ bij het eten van haar wrap: ‘Dit verwacht je toch niet?’
Het klinkt smakelijk: een gevulde wrap met gebakken groenten en pittig gekruid runderstoofvlees. Bernadet Vroon (33) ging er dan ook eens goed voor zitten toen het gerecht vrijdagmiddag werd geserveerd in Elburg. Maar na een paar happen vond ze een verrassing op haar bord: ,,Wat is dit?”Elburg