PREMIUM
Geen gevulde koek maar een ijsbombe: zo at je vroeger in de trein
Koken & EtenHet is het ultieme romantische reis-ideaal: dineren in een stijlvolle restauratiewagen. Waar elegante obers met pommade in hun snor de champagne nog eens bijschenken, terwijl buiten het landschap voorbij glijdt. Denk Oriënt Express en Hercule Poirot. Over eten en drinken in de trein en op het station heeft het Spoorwegmuseum een tentoonstelling gemaakt: Tosti’s Truffels Treinen.
Delen per e-mail
Er zijn fraaie internationale restauratierijtuigen, serviezen en menukaarten te zien in het Spoorwegmuseum in Utrecht, maar ook de meer alledaagse vormen van eten op de stations en perrons, zoals suikerzakjes (elk station had zijn eigen exemplaren) en koffiekarren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wetenschappelijk bewezen
Bananen snel rot? Met deze tips houd je je fruit langer goed
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Esther Hogeveen uit hoe je meer grip op je fruitschaal krijgt. -
Koken & eten
Mosselhandel stelt consument gerust: geen mosselen met gif in de verkoop
Delen van de mosselvangst zijn door de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) teruggehaald voordat ze in de handel terechtkwamen. Ze zouden te veel van de giftige stof TTX (tetrodotoxine) bevatten. -
Koken & eten
Janny van der Heijden: ‘Koken met zakjes en pakjes is eigenlijk geen koken’
Het grote publiek kent haar vooral als de onbetwiste koningin van de baksels, maar voor Janny van der Heijden (66) valt er nog veel meer te proeven. De presentatrice reisde voor 24Kitchen kriskras door het land om een antwoord te vinden op de vraag: wat is de smaak van Nederland? Libelle sprak met haar. -
Wat Eten We Vandaag: Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
Krijg je dagelijkse portie groente binnen met dit heerlijke recept. Deze gekruide gehaktballetjes worden bereid met een lekkere variatie aan groenten, te weten tomaat, courgette, paprika en aubergine. -
Wat Eten We Vandaag: Zoete aardappelstamppot met spinazie
Zin in een lekkere én makkelijke maaltijd? Deze zoete aardappelstamppot met spinazie heb je zo op tafel staan en is supersimpel te maken. De stamppot wordt afgetopt met tomaatjes, olijven en witte kaas; een heerlijk vegetarisch gerecht.
-
Wat Eten We Vandaag: Risotto met pompoen en pangasiusfilet
Met risotto zijn veel variaties mogelijk, denk maar aan een vegetarische risotto of juist met vlees of vis. In dit recept gaan wij voor een heerlijke risotto met muskaatpompoen en pangasiusfilet. -
PREMIUM
Gwyneth Paltrow raadt dieet aan om te herstellen na corona. Maar hoe gezond is dat?
Gwyneth Paltrow krijgt de wind van voren van artsen vanwege het dieet dat ze adviseert voor mensen die herstellen van corona. De Britse nationale gezondheidsdienst waarschuwt zelfs voor de tips van Paltrow. -
PREMIUMKoken & eten
Een kop koffie en niet te veel zout: wat je het beste kunt eten en drinken met deze hitte
Met temperaturen die richting de 30 graden gaan, zoeken we massaal manieren om af te koelen - hallo zwembad, ventilator en koude douche. Ook je voeding kan de juiste verfrissing bieden. Drink je beter veel koffie zoals de Italianen? En helpt pikante voeding om af te koelen?