Geen paasstress! Deze gerechten
zijn in een wip klaar
Indruk maken met je paasbrunch? Serveer dan zowel hartige als zoete gerechtjes. En geen paniek want daarvoor hoef je geen keukenprins(es) te zijn. Met deze recepten ben je in minder dan een uur klaar.
Chocoladecroissant
Ingrediënten:
- Bladerdeeg
- Chocolade
- Hagelslag
Bereidingswijze:
- Begin met de plakjes bladerdeeg in driehoeken te snijden.
- Leg op iedere driehoek drie stukjes chocolade.
- Rol daarna het deeg dicht naar de punt van de driehoek toe.
- Krul de twee uiteinden naar binnen zodat de je de halve maanvorm van de croissant krijgt.
- Laat de croissants ongeveer een halfuur rusten op een warme plek, totdat het deeg verdubbeld is.
- Bak de croissants 5 minuten op 240 graden en vervolgens 15 minuten op 200 graden, tot ze goudbruin ogen.
- Bestrooi met hagelslag.
Yoghurtparfait
Ingrediënten:
- Griekse yoghurt
- Fruit naar keuze
- Granola
- Noten
Bereidingswijze:
- Laat die desserts in de supermarkt, hoe lekker ze ook mogen zijn, en maak gewoon zelf je eigen yoghurt.
- Het enige dat je nodig hebt is een glazen bokaal om alle ingrediënten in te bewaren.
- Snij je favoriete fruit in kleine stukjes en doe ze samen met wat Griekse yoghurt in de pot.
- Voeg er wat granola en noten aan toe en je zelfgemaakte yoghurt parfait is klaar.
Banaan- en spinaziemuffin
Ingrediënten:
- 3 rijpe bananen
- 8 aardbeien
- 90 g spinazie
- 200 g volkorenbloem
- 150 g suiker
- 1 ei
- 60 ml kokosolie
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen en doe met spinazie en aardbeien in de blender (geen zorgen, de spinazie proef je niet).
- Meng de bloem met de suiker, de olie, het ei, de bakpoeder, het kaneel en het zout.
- Doe daar vervolgens het mengsel uit de blender bij en zorg dat het beslag een gladde en egale massa vormt.
- Lepel het beslag in cupcakevormpjes totdat die voor drie vierde gevuld zijn, en zet ze 20 tot 30 minuten in de oven.
Even laten afkoelen.
Eet smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste? -
Knoflook gegeten? Dit helpt tegen de nare geur
Hoe gezond en lekker ui en knoflook ook zijn, die adem de volgende dag is niet te harden. Gelukkig zijn er handige foefjes om de nare geur te minimaliseren. -
PREMIUM
‘Mijn oma maakt de lekkerste...’: Hollandse prak weer populair
Wie gehaktballen, aardappelpuree of stamppot zegt, denkt meteen terug aan grootmoeders keuken. Oma’s maken immers de lekkerste Hollandse kost. En recepten van die ouderwetse prakkies zijn weer enorm populair. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging
-
PREMIUM
Als vleesliefhebber meedoen aan vleesloze week: ‘Voorzichtig vertel ik het mijn slager’
Het lijkt de baas wel een leuk idee. Vleesverslaafde verslaggever doet mee met de Nationale week zonder vlees & zuivel en brengt daarvan dagelijks verslag uit. Maar waarom hij?Breda -
-
-
Deze boter smeert het lekkerst op je paasbrood
Geen paasstol zonder een flinke lik roomboter. Dan moet die natuurlijk wel een beetje smeren. Met welke botersoort lukt dat het beste? -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.