Glorietijd van Duitse curryworst voorbij
Bijna dertig jaar lang was de Duitse currywurst met afstand het meeste gegeten fastfoodmaal in de Duitse bedrijfskantines, maar de glorietijd is voorbij, melden Duitse media. De coronacrisis heeft veel kantines tijdelijk gesloten en het eetgedrag is aan het veranderen.
Een currywurst is een gegrilde worst die in stukken gesneden wordt gedompeld in pittige kerriesaus of curry. Het is naast de gewone bratwurst een van de populairste Duitse snacks.
Maar volgens de grote cateraar Apetito, die jaarlijks eetgewoonten analyseert, is de currywurst in 2020 na 28 jaar zijn toppositie kwijtgeraakt. Op nummer één staat nu de eveneens klassieke spaghetti bolognese. De currywurst is in de tweede helft van de jaren veertig waarschijnlijk in Berlijn ontstaan. Daar staat dan ook het Deutsches Currywurst Museum.
Over het algemeen was de omzet van alle ondernemingen die onder Apetito vallen in 2020 met een miljard euro op een redelijk normaal niveau. In 2020 is veel minder verkocht aan de door coronamaatregelen getroffen instellingen zoals scholen en bedrijfsrestaurants. De verkoop via internet is echter fors gestegen. Volgens Apetito-bestuurswoordvoerder Guido Hildebrandt ,,hebben onze onlinewinkels, ons klantenportaal en onze apps hogere verkopen en gebruikersaantallen genoteerd dan ooit tevoren”.
Weet je waar je de lekkerste eet? Nadine en Robert laten zien waar zij ze in Berlijn aten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMTIPS
Help! De planten hangen slap en zijn bijna dood: met deze eenvoudige tips kun je ze redden
Natuurlijk wil je de planten van de buren verzorgen. Maar nu ze bijna terug zijn, ziet hun urban jungle eruit als een savanne, hangen de ooit zo energieke kamerplanten er lusteloos bij en is het gras bij de buren allesbehalve groen. Help?! Hoe red je hun planten? -
Zo maak je in een handomdraai een lekkere dressing
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de tv-kok wekelijks tips die koken voor jou makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: zonder dressing geen salade. -
PREMIUMKoken & Eten
Judith inspireert mensen om vegan voedsel te kiezen: ‘Zou je stukje vlees eten voor één miljoen?’
Judith van Willigen prijst al twee jaar lang veganistische producten aan die in de aanbieding zijn bij supermarkten. Haar platform Bonusvegan heeft inmiddels bijna 23.000 volgers, dagelijks ontvangt Van Willigen berichten dat zij het mensen makkelijker maakt om voor een vegan voedingspatroon te kiezen. ,,Ik droom nog van een samenwerking met supermarkten.” -
Vraag het ons
Deze groenten kunnen je darmen in de war brengen
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert voedingsdeskundige Karine Hoenderdos de vraag: kunnen groenten je darmen irriteren? -
Da's handig
Als je zo je biefstuk bakt, kan hij niet mislukken
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de tv-kok wekelijks tips die koken voor jou makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: de perfecte biefstuk.
-
Sint en Piet stoppen dit jaar geen chocoladeletter van Tony's Chocolonely in de schoen
Sinterklaas zal dit jaar zijn chocoladeletters niet bij Tony's Chocolonely inslaan. Het bekende Nederlandse chocolademerk krijgt de productie van de letters niet rond door problemen bij zijn Belgische fabrikant. ‘Dit is overmacht.’ -
Koken & Eten
Mensen met suikerziekte lijken baat te hebben bij maximaal 10 uur per dag eten
Eten binnen een beperkt aantal uren per dag lijkt een positief effect te hebben bij volwassenen met diabetes type 2. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht lieten proefpersonen maximaal tien uur per dag eten. Dat bracht hun bloedsuikerspiegel omlaag. -
PREMIUMaan de slag
In het holst van de nacht loopt verslaggever Danique mee met beveiliger Eddy: ‘Hoe hou je dit vol?’
Het personeelstekort in Nederland loopt de spuigaten uit. De ene na de andere vacature verschijnt online. Verslaggever Danique de Breet loopt deze zomer mee, daar waar de nood het hoogst is. Vandaag in aflevering 5: beveiligers.