Gnocchi met verse pesto, cherrytomaten en mozzarella
In de zomer wil ik graag lekker eten, maar sta ik liever niet te lang in de keuken. Zeker niet als ik vakantie heb. Maar als er dan toch gekookt gaat worden is dit een van de favorieten van mij en mijn gezinsleden. Ook een ideaal recept voor op de camping!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 60 gr basilicum, alleen de blaadjes
- 30 gr pijnboompitten
- 30 gr parmezaanse kaas + extra voor garneren
- 50 ml olijfolie extra vergine
- 500 gr gnocchi
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Bakolijfolie
- 300 gr cherrytomaten, gehalveerd
- Zwarte peper
- Zout
- 75 gr rucola
- 1 bol buffelmozzarella
Tip: Liever geen gnocchi? Dit gerecht kun je ook goed maken met penne of andere korte pasta. Dan kun je er zelfs voor kiezen om er een koude pastasalade van te maken. Kook daarvoor de pasta en laat deze afkoelen. Meng daarna met de pesto, cherrytomaten, rucola, stukjes mozzarella (of mozzarellabolletjes), parmezaanse kaas en klaar is je heerlijke pastasalade.
Bereidingswijze:
- Meng de blaadjes basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
- In de pesto gaat nu minder olijfolie en geen knoflook, omdat deze straks samen met de knoflook wordt gebakken.
- Kook de gnocchi in 2 minuten gaar in ruim kokend water en giet af.
- Verhit een hapjespan en bak de knoflook in een scheutje olijfolie tot deze zacht is.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak kort mee.
- Schep de pesto erdoor en bak 1 minuut mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep als laatst de gnocchi door de saus en verwarm nog kort.
- Leg een bedje van rucola op een bord en schep daar een portie gnocchi op.
- Scheur de mozzarella in stukken en strooi samen met geschaafde parmezaanse kaas over de gnocchi.
- Garneer met blaadjes basilicum en serveer.
Dit recept komt van francescakookt.nl
Klik hier voor meer recepten van Francesca van Berk.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde puntpaprika’s met kastanjechampignons en bonen
Deze voedzame en goed vullende maaltijd is vegetarisch. Vaak worden paprika’s gevuld met gehakt, maar door de bonen, champignons en walnoten mis je het vlees in dit recept helemaal niet. -
Koken & Eten
Dit zijn vijf overheerlijke aspergegerechten voor Hemelvaartsdag
Op Hemelvaartsdag is het goed asperges eten. Ze zijn nu zelfs lekkerder dan toen het seizoen begon, omdat de groente beter smaakt na een paar warme dagen. Hier zijn vijf gerechten waarin het witte goud uitstekend tot zijn recht komt. -
Koken & Eten
Sander is chocolatier in Venezuela en legt uit hoe je bonbon eet: ‘Kauwen is als knisperend vuurwerk’
Zijn handen werken dagelijks met de beste cacao in de wereld. De Nederlander Sander Koenen (50) zorgt als chocolatier in de Venezolaanse hoofdstad Caracas voor tropische verrassingen. ,,Het is hier nog echt een ambacht.” -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt?
-
Koken & Weten
Leontien overwon haar visfobie: ‘Thuis huilde ik hard van opluchting en ongeloof’
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kun je bang zijn voor voeding en hoe kom je daarvan af? -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Wat Eten We Vandaag: Asian honey garlic potatoes
Asian honey garlic potatoes is een overheerlijk Koreaans bijgerecht. Oorspronkelijk wordt dit recept vaak gemaakt met chilipasta, maar in dit recept gebruiken we sriracha, een pittige chilisaus. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met paksoi.