Gnocchischotel
Wij zijn dol op gnocchi, oftewel Italiaanse aardappelballetjes. We bakken ze graag in de pan met wat sperziebonen, tomaatjes, amandelschaafsel en parmezaanse kaas. Maar ook in een ovenschotel zoals deze zijn ze favoriet!
Ingrediënten (voor 2 personen):
– 500 g gnocchi
– 1 courgette
– 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
– 2 tomaten
– 2 bollen mozzarella
Bereidingswijze (30 minuten):
– Verwarm de oven voor op 200 °C.
– Snijd de courgette in kleine blokjes.
– Verwarm wat olie in een grote koekenpan en doe de gnocchi en courgette erin.
– Voeg de Italiaanse kruiden samen met een flinke snuf peper en zout toe.
– Bak goed door op half hoog vuur, zodat de gnocchi lichtbruin wordt en de courgette gaar. Dat duurt een minuut of tien. Er moet vocht uit de courgette verdwijnen, anders wordt je ovenschotel te nat.
– Pak een ovenschotel en doe de helft van het gnocchi-courgettemengsel erin.
– Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes.
– Leg op het gnocchi-courgettelaagje alle tomatenplakjes en de helft van de mozzarella.
– Maak hierop een tweede laag gnocchi-courgette.
– Maak af met de overgebleven bol mozzarella.
– Schuif je schotel de oven in en bak ongeveer 20 minuten, totdat de mozzarella gesmolten is en goudbruin wordt.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood
Deze vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood zijn lekker en voedzaam. De burgers zijn gemaakt van rode linzen en wortel en lijken een beetje op falafel. De zelfgemaakte limoen-yoghurtsaus geeft het gerecht een frisse touch. -
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
Beter Eten
Kun je een supermarkt-ei uitbroeden? ‘Na zo’n drie weken hoor ik gepiep’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: kun je een ei uit de supermarkt uitbroeden? -
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug? -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste?
-
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
-
-
PREMIUM
Prijst het pilsje zich met de nieuwste prijsverhoging uit het café? ‘Brouwerijen jagen consument de kroeg uit’
Wéér een prijsverhoging voor het pilsje. Grote brouwerijen rekenen sinds 2020 ruim 20 procent meer voor hun fusten en ze worden nóg duurder. De horeca klaagt. En de consument? ,,Die blijft drinken en dat weten de brouwers ook.”Breda -
PREMIUM
Horeca-voorzitter Robèr Willemsen stopt: ‘Het is balanceren geweest’
Hij werd het gezicht van de horeca in coronatijd: Robèr Willemsen. Na zeven jaar legt de 50-jarige ondernemer het voorzitterschap van Koninklijke Horeca Nederland neer en gaat hij zich richten op zijn eigen horecazaken én zijn familie. ,,Ik ga linksom of rechtsom wel weer iets oppakken.”