Grieks op tafel: deze zes gerechten geven je avond een mediterraan tintje
Koken & EtenGriekenland staat in de top 5 van bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers. Bovendien is Grieks eten bijzonder populair in Nederland. Je kunt het natuurlijk bestellen bij je favoriete restaurant maar de smaken van daar krijg je met deze zes recepten ook makkelijk in je eigen keuken. Eatertainment selecteerde zes Griekse zomermaaltijden.
Grieks lamsvlees met bonensalade
Het vlees in dit gerecht krijgt een frisse, zurige smaak doordat het wordt overgegoten met een oliemengsel van citroen, knoflook, oregano en tijm. Een volwaardige maaltijd in combinatie met de bonensalade en knapperige aardappelen. Bereiding: 15 minuten. De totale tijd is 50 minuten.
Pastitsio met vleessaus en romige bechamelsaus
Pastitsio wordt vaak de Griekse variant van lasagne genoemd. Het gerecht is opgebouwd uit laagjes pasta, een vleessaus met opvallende kaneelsmaak en een romige bechamelsaus. Heb je wat over: bewaar het voor de volgende dag, want net als bij lasagne is de pastitsio de volgende dag nóg lekkerder.
Spanakopita met frisse salade
Spanakopita is een echte Griekse delicatesse. Deze bladerdeegtaart is onder andere gevuld met spinazie en feta. De combinatie van de spanakopita met de frisse salade van peterselie en groenten maakt het een vullende en verrassende maaltijd.
Tiropita met kaas en munt
Tiropita is een klassiek Grieks gerecht met als basisingrediënten filodeeg en feta. Je kunt het serveren als een grote taart of in kleine driehoekjes als snack. Met deze versie maak je de laatste optie, waarbij je uitpakt met munt en veel kaas: feta, Parmezaanse kaas en ricotta.
Vegetarische moussaka
Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht met een basis van aubergine. In deze vegetarische variant vervangen we de gehaktsaus door een tomatensaus met paddenstoelen. Een heerlijke ovenschaal vol groenten, overgoten met een bechamelsaus.
Vissouvlaki
Deze visspiezen zijn extra lekker door het gebruik van een combinatie van drie verschillende soorten vis: tonijn, zalm en kabeljauw. Marineer ze kort in olijfolie en het citroenmengsel voor een Grieks mediterraan gevoel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Eenpansgerechten: met deze vier makkelijke maaltijden heb je weinig afwas
Eenpansgerechten zijn complete maaltijden die je in één pan of schaal bereidt. Makkelijk, vaak voordelig omdat je maar één pit gebruikt en lekker weinig afwas natuurlijk. Eatertainment selecteerde vier recepten van gerechten die ook nog weinig tijd kosten. -
Meer privacy op WhatsApp: voortaan kun je je online-status verbergen en langer berichten wissen
Chat-app WhatsApp wordt op meerdere fronten aangepast om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo kun je verbergen dat je online bent en langer je berichten verwijderen. -
Koken & Eten
Dit gebeurt in je lichaam als je 's avonds nog aan het snaaien slaat
We houden er allemaal van om zo nu en dan 's avonds laat een snack te nemen. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden. Klopt die bewering? Deskundigen geven het antwoord. -
Koken & Eten
Borreltijd: deze vijf lekkere snacks bevatten weinig koolhydraten
Wie zegt dat het afzien is als je kiest voor een eetwijze waarin je koolhydraten beperkt? Niet Eatertainment, want die heeft vijf recepten waar iedereen van smult. -
Waarom jongeren als Vinicius (18) wel willen maar niet mogen werken: ‘Kan niks met mijn diploma’
Terwijl de krapte op de arbeidsmarkt toenam in de eerste helft van 2022, werden er verschillende oplossingen geopperd. Toch werd één groep mensen over het hoofd gezien: ongedocumenteerden. Ze wonen hier vaak al jaren, maar mogen niet werken.
-
PREMIUMKoken & Eten
Dit terras in Lissabon heeft fantastisch uitzicht, maar op je drankje moet je even wachten
Een lange rij mensen staat er hartje Lissabon voor de iconische Santa Justa-lift. Bovenin vergapen toeristen zich aan het uitzicht over de stad, met de Taag in de verte. Om de hoek bij de historische Carmoklooster luistert een groep Spanjaarden naar de verhalen van hun reisleider. -
PREMIUM
Topkok Ottolenghi trekt z’n voorraadkast leeg: ‘Fruit in blik is prima’
Tijdens de lockdown leerde kookboekenkanon Yotam Ottolenghi (52) koken met wat er in z’n voorraadkast en vriezer lag. Hoe maak je toch wat bijzonders? -
Koken & Eten
Dit is de lekkerste versie van Máxima's lievelingskoekje (maar hij bevat niet dat ene heerlijke ingrediënt)
Een uitgebalanceerde vulling die niet te zoet is. De alfajor van Fabiana Ocaranza is uitgeroepen tot beste ter wereld. Een prestigieuze prijs voor deze delicatesse die mateloos populair is in Argentinië. Ook onze koningin is dol op deze koekjes.