Groei dankzij corona: Domino's breidt flink uit in Nederland
De keten Domino’s Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen om zo in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd. Door de uitbreiding komt er werkgelegenheid voor circa vijfhonderd nieuwe werknemers bij het bedrijf.
Delen per e-mail
Op dit moment heeft de pizzaketen 309 vestigingen in Nederland. Er komen nieuwe locaties bij in steden waar Domino’s al aanwezig is, maar ook in kleinere plaatsen, zo meldt een woordvoerder. Volgens topman Misja Vroom van Domino’s Nederland is nu 80 procent van de orders die online worden gedaan voor bezorging. Hij verwacht dat ook na de coronacrisis het percentage aan bezorgingen hoog zal blijven.
Verder maakt Domino’s Nederland bekend dat vanaf dit jaar geen voertuigen meer worden aangeschaft voor de bezorging die rijden op brandstof. Op dit moment is 70 procent van de bezorging elektrisch. Vanaf 2025 moet 100 procent elektrisch worden bezorgd.
Succes in Europa
In het afgelopen halfjaar steeg de omzet van Domino’s Pizza in Europa met bijna 14 procent tot 435,7 miljoen euro, geholpen door meer bezorgbestellingen. Het bedrijfsresultaat klom met 18 procent tot meer dan 27 miljoen euro. Concrete cijfers over Nederland zijn niet bekend.
In België doet Domino's ook goede zaken, zo meldt persbureau Belga. De pizzaketen wil daar in de eerste helft van dit jaar 20 extra vestigingen openen: dertien in Vlaanderen en zeven in Wallonië.
Fastfoodketen McDonald’s heeft het afgelopen jaar in Nederland juist flink last gehad van de coronacrisis, zo maakte het bedrijf eind januari bekend. De omzet daalde met ruim 13 procent naar 841 miljoen euro. Een jaar eerder was de omzet nog 970 miljoen euro. Door de lockdowns en de sluiting van restaurants daalde het aantal bezoeken met een kwart.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Meloensalade met peer en rauwe ham
Dat meloen met ham een gouden combinatie is, wisten we al. Deze salade bewijst dat peer hier ook perfect bij past! De gekleurde bolletjes van meloen en peer maken het gerecht extra feestelijk voor een vrolijke paasbrunch. -
PREMIUM
Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'
De druk op het kabinet neemt toe om de terrassen te openen, nu ook tal van burgemeesters daar openlijk voor pleiten. Horeca-ondernemers hebben al sinds februari een plan klaar liggen om hun zaken weer veilig open te gooien. ,,Wij roepen al maanden dat we onderdeel willen zijn van de oplossing. Dat blijkt nu ook in het eigenbelang van burgemeesters’’, zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We zien allemaal dat zij de handhaving niet meer onder controle hebben.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Knoflooknoedels met pittige tempeh
Tempeh is van zichzelf niet zo krachtig van smaak, maar de nootachtige structuur is heerlijk in combinatie met een pikante saus. Deze pittige tempeh wordt geserveerd bij lekkere knoflooknoedels. -
Wetenschappelijk Bewezen
Cholesterolverlagend? Helpt tegen misselijkheid? Dit doet gember echt voor je lichaam
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Guido Camps uit wat wetenschappelijk gezien de voordelen van gember zijn. -
PREMIUM
Michelinster valt pardoes in Bergambacht, maar is nog niet geland bij de chef-kok in maf coronajaar
Steden als Utrecht smachten er al jaren naar. In Bergambacht is er zomaar eentje uit de hemel gevallen. Pieters Restaurant heeft een Michelinster.
-
PREMIUMKoken & eten
Les van de expert: deze messen heb je absoluut (niet) nodig
De basis van een goede messenset bestaat uit vier of vijf stuks en kun je verder uitbreiden. Expert Jaap Moes legt uit hoe je al die messen gebruikt. -
PREMIUM
Chinese loempia’s met zoete mosterdsaus
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: Chinese loempia’s. Met een kraak-sappige rosé. -
Koken & eten
Dit is waarom je zuinig moet zijn met sojasaus
Sojasaus is een populaire Aziatische smaakmaker. Bij de sushi, door je wokgerecht, in de marinade van je vlees: de saus - gemaakt van gefermenteerde sojabonen - voegt aan veel gerechten extra veel smaak toe. Toch kun je er beter niet te scheutig mee zijn, waarschuwt het Voedingscentrum.