Volledig scherm

Hartige groentetaart met pastinaak

Deze vegetarische quiche bevat super veel groenten, wel meer dan 1 kilo bij elkaar. Zo krijg je op een hele lekkere wijze gegarandeerd je portie groenten en vitamines binnen. Ik heb hierbij courgette gecombineerd met typische winterse groenten zoals pastinaak en pompoen. En door een laagje geitenkaas op de bodem te smeren krijg je een lekker geheel en een goede smaakcombinatie.

Ingrediënten (voor 4 personen): 
6 vellen deeg voor hartige taart
- 400 gram blokjes pompoen
- 150 gram smeerbare geitenkaas
- 1 courgette
- Handje geraspte kaas
- 400 gram pastinaak
- Snuf tijm
- 2 tenen knoflook
- Peper en zout
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 lente ui (in ringen)
- Olie om te bakken

Benodigdheden: 
- Taart quichevorm van 26 cm

Bereiding (30 minuten + 30 minuten oventijd): 
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de blokjes pompoen een minuut of 5 voor in een pan met water. 
- Snijd de pastinaak en de courgette in kleine blokjes en fruit aan in een pan met een beetje olie en de fijngesneden knoflook.
- Voeg na een paar minuten de voorgekookte pompoen toe en schep er doorheen en breng op smaak met wat peper, zout en tijm.
- Bekleed de bakvorm met de velletjes hartig deeg. Besmeer de bodem met de geitenkaas en bestrooi deze met paneermeel. Voeg de gebakken groenten toe en bestrooi met kaas.
- Bak de hartige taart met groenten een minuut of 30 in de oven. Garneer met lente-ui.

Eet smakelijk!

Dit recept komt van de blog LeukeRecepten.nl 

Volledig scherm