PREMIUM
Het leven van deze man draait om ‘rot’ eten: niet alleen lekker, maar ook gezond
Koken & EtenBacteriën staan er, net als schimmels en gist, bij veel mensen niet goed op. Dat geldt niet voor Christian Weij (49), fermentatiespecialist en fooddesigner. Hij is dol op ze. Vooral de bacteriën die zorgen voor ‘verrot lekker’ eten. Weij experimenteert er al jaren mee. Eind deze maand gaat zijn Smaakpark in Ede open.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Aardappel-pompoenfrittata met Taleggio
Fritatta komt uit de Italiaanse keuken en is vergelijkbaar met de Spaanse aardappeltortilla. Het gerecht is een goedgevulde omelet, en leent zich uitstekend om overgebleven ingrediënten in te verwerken. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood
Deze vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood zijn lekker en voedzaam. De burgers zijn gemaakt van rode linzen en wortel en lijken een beetje op falafel. De zelfgemaakte limoen-yoghurtsaus geeft het gerecht een frisse touch. -
PREMIUMEnergie1
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging
-
Zwitserse berg mag niet meer worden afgebeeld op chocoladereep Toblerone
De herkenbare verpakking van een Toblerone-chocoladereep zal er binnenkort anders uitzien. De Zwitserse berg Matterhorn mag er namelijk niet meer op worden afgebeeld, melden Zwitserse media. -
-
-
PREMIUMVIDEO
Kok Martijn laat voedsel rotten om het daarna op te kunnen eten (en dat is verrot lekker!)
Fermenteren, het gecontroleerd laten rotten van voedsel om het houdbaar te maken, is helemaal hot. Timon van Geresteijn van restaurant De Dyck ging een jaar lang aan de slag met groente, granen en fruit. Het levert een explosie van smaken op. Verrot lekker! -
PREMIUM
Drinken en eten met een uitroepteken: taartjes met een Toh!-wijn uit Italië
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: taartjes met tomaat en rauwe ham. En een sappige friulano erbij.