Volledig scherm
PREMIUM
Heiki Verdurme. © Heikki Verdurme

Iets meer tijd? Antwerpse koks delen hun lekkerste recepten

Koken & etenDertien topchefs uit Antwerpen delen hun fascinerende verhalen in het recent verschenen boek XIII Antwerpen. Hieronder drie gerechten die je goed in het weekend kunt maken.

In tijm, citroentijm en rozemarijn gegrilde langoustines met Elixir d’Anvers en harissaboter

Voor 4 personen

Ingrediënten:
4 langoustines
1 bosje rozemarijn
1 bosje citroentijm
1 bosje tijm
500 g malse boter 
1 knoflookteen, fijngesnipperd
2 el harissa 
1 snufje paprikapoeder
10 cl Elixir d’Anvers 
enkele trosjes kerstomaten
enkele takjes pikante waterkers
zeste van een halve limoen 
fleur de sel 
Voor de knoflookolie 
2 dl lijnzaadolie
1 knoflookteen
4 takjes tijm, geplukt