Italiaanse stamppot
We zijn gek op Hollandse pot, maar onze oude vertrouwde stamppot met een Italiaanse twist, daar mag je ons ook best voor wakker maken. Lekkere zoute parmaham en knapperige pijnboompitjes. Dat is succes verzekerd toch!
Ingrediënten (voor 2 personen):
– 500 g kruimige aardappels
– 2 handjes pijnboompitjes
– 4 plakken parmaham
– 1 courgette
– 2 tl Italiaanse kruiden
Bereidingswijze (30 minuten):
– Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
– Kook ze in zo’n 20 minuten gaar en zacht (zodat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken).
– Rooster ondertussen de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.
– Bak daarna de parmaham knapperig in dezelfde pan.
– Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
– Snijd vervolgens de courgette in blokjes.
– Verwarm wat olie in de koekenpan en bak de courgetteblokjes hier een paar minuten in aan. Breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel Italiaanse kruiden.
– Giet de aardappels af (bewaar een beetje kookvocht) en stamp ze fijn.
– Meng dan het kookvocht door de stamp en breng op smaak met de overige Italiaanse kruiden, peper, zout en eventueel nog een scheutje olijfolie.
– Scheur de parmaham in stukjes en meng samen met de courgette en pijnboompitjes door de stamp.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
PREMIUMmet video
Ovenbitterbal is níét gezonder dan een gewone bitterbal, en nog 12 feiten
Hij is rond, krokant en precies honderd jaar. Vlak vóór de Dag van de Bitterbal - ja, die bestaat- vertelt culinaire expert/fan Wanda van der Linden alles wat je erover weten wil. -
PREMIUM
Horeca-voorzitter Robèr Willemsen stopt: ‘Het is balanceren geweest’
Hij werd het gezicht van de horeca in coronatijd: Robèr Willemsen. Na zeven jaar legt de 50-jarige ondernemer het voorzitterschap van Koninklijke Horeca Nederland neer en gaat hij zich richten op zijn eigen horecazaken én zijn familie. ,,Ik ga linksom of rechtsom wel weer iets oppakken.” -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Quiz
Nationale Pannenkoekdag: wat weet jij van de lekkernij?
Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag. Ben jij een echte liefhebber? Test je kennis in de quiz hieronder.
-
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Winterse tomatensoep met tortelloni
Tijd voor een kom dampende tomatensoep: deze variant met tortelloni, ricotta en spinazie volstaat zeker weten als avondmaaltijd. -
Wat Eten We Vandaag: Aardappel-pompoenfrittata met Taleggio
Fritatta komt uit de Italiaanse keuken en is vergelijkbaar met de Spaanse aardappeltortilla. Het gerecht is een goedgevulde omelet, en leent zich uitstekend om overgebleven ingrediënten in te verwerken.