Italianen krijgen waarschuwing: hun pasta wordt mogelijk duurder
Italianen gaan de komende tijd mogelijk een stuk meer betalen voor hun spaghetti en lasagne. Daarvoor waarschuwt de topman van het pastabedrijf Divella, Vincenzo Divella, in een gesprek met het Italiaanse financiële dagblad Il Sole 24 Ore.
De pastaproducenten worden door hogere kosten gedwongen om winkels een hogere prijs te rekenen voor hun pasta. De prijs van een kilo pasta kan volgens Divella in januari tot 38 procent stijgen ten opzichte van september. Dat komt doordat durumtarwe, waarvan pasta wordt gemaakt, veel duurder is geworden. Droogte heeft vorig jaar een deel van de oogst in Canada verwoest. Italiaanse boeren hadden ook te maken met extreem weer.
Italianen eten gemiddeld 23 kilo pasta per jaar. Alternatieven zijn in verhouding een stuk minder hard in prijs gestegen. Het leven wordt de laatste tijd over het algemeen een stuk duurder in Italië. In december bedroeg de inflatie in het land 4,2 procent. Dat is het hoogste niveau in meer dan tien jaar.
Bekijk hieronder nieuws, tips en trucs over eten en koken:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit betaal je aan tol voor een autovakantie naar Kroatië
-
Merel en Judith doen aan ‘omdrinken’: ‘Stop niet met drinken als je het niet wilt’
Merel Braakman (47) en Judith Renard (46) zijn oprichters van No Wine Today, een programma om bewuster te leren omgaan met drank, niet alleen tijdens Dry January. -
Wat Eten We Vandaag: Auberginetosti Caprese
Wil je letten op je koolhydraatinname? Dat is dit lunchrecept ideaal. We maken namelijk een caprese tosti maar gebruiken ‘sneetjes’ aubergine in plaats van sneetjes brood. De aubergine wordt bestreken met knoflookolie, wat je goed proeft zodra je een hap neemt. -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol? -
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem.
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
-
-
-
Update met video
Michelinsterren: zeventien nieuwe restaurants, één krijgt er twee en andere verliezen beide
Zeventien restaurants in Nederland hebben maandag een Michelinster gekregen. Vinkeles in Amsterdam had er al één en kreeg er een tweede bij. Pure C van de bekende chef-kok en horeca-ondernemer Sergio Herman verloor in één klap zijn twee sterren. -
Koken & Eten
Wakker Dier: Dit is het meest verhullende woord van gruwelijkheden in de visindustrie
Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier heeft het woord ‘strippen’ gekozen als ‘eufemisme van het afgelopen jaar’. Het gaat om het opensnijden van levende vis in de visindustrie. Met de verkiezing wil Wakker Dier helderheid scheppen over ‘mooie praatjes’ in de dierensector.